FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Relatie TS - directie FC Utrecht

30-04-2015

20 reacties


Aan de botsing afgelopen oktober tussen algemeen directeur Wilco van Schaik en het bestuur van True Support, lag een misverstand ten grondslag. Dat bleek onlangs in een verhelderend gesprek met de betrokken supporter.

Van Schaik zegde eerder, naar aanleiding van dit voorval, zijn persoonlijk vertrouwen op in de vijf bestuursleden van de supportersorganisatie. Dat vertrouwen is naar zijn zeggen hersteld nu er helderheid is gekomen in de zaak die de aanleiding was voor het geschil.

Het geschil rees deze zomer naar aanleiding van vragen over de opzet van een ad hoc georganiseerde supportersbijeenkomst na de transfer van Jens Toornstra. Dat treffen was volgens Van Schaik een initiatief geweest van de SupportersVereniging, reden waarom True Support (TS) er niet in was gekend.

Het bestuur van TS had echter signalen ontvangen dat de bijeenkomst breder van opzet was geweest en dat er ook supporters actief door de club voor waren benaderd. Als dat waar was, waarom was TS – immers een vaste gesprekspartner van de club – dan niet in kennis gesteld?

De kwestie spitste zich toe op een supporter die beweerde dat hij door Van Schaik persoonlijk telefonisch was uitgenodigd voor de ontmoeting. Hij had er geen enkel belang bij om daarover niet de waarheid te spreken. Ook bij herhaalde navraag, bleef hij bij zijn bewering.

Geconfronteerd met dat verhaal, hield Van Schaik vol dat hij de bewuste supporter niet had gebeld. TS concludeerde daarop dat noodgedwongen in het midden moest blijven wie de waarheid had gesproken. Van Schaik concludeerde echter dat hij van een leugen werd beticht en zegde zijn persoonlijk vertrouwen in de vijf bestuursleden op. Zakelijk zette hij de relatie met het bestuur van TS wel voort. Dit is door TS gemeld in een bericht op haar website.

In een prettig en verhelderend gesprek hebben Van Schaik en de betrokken supporter – in aanwezigheid van het bestuur van TS - onlangs geconcludeerd dat er van een misverstand sprake is geweest. Het bestuur van TS deelt die conclusie. 

Van Schaik noch TS twijfelen aan de goede trouw van de betrokken supporter. Niettemin staat vast dat hij niet door de directeur is benaderd voor de bewuste bijeenkomst. Dat werd ook bevestigd door de door Van Schaik overlegde gespecificeerde telefoonrekening. De gezamenlijke conclusie is dat de bewuste supporter gebeld moet zijn door iemand die zich uitgaf voor de directeur van FC Utrecht. Van Schaik heeft deze supporter dus niet gebeld.

Van Schaik en True Support zijn blij dat de lucht is geklaard en dat zij zich in hun onderlinge verhouding volledig kunnen richten op FC Utrecht en de belangen van de supporters.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing