FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Rekening houden is iets anders dan aanpassen”

15-02-2013

1 reactie


In Eindhoven staat FC Utrecht voor de moeilijke taak om PSV in eigen huis te verslaan. Van de 42 gespeelde duels in het Philips-stadion won FC Utrecht slechts eenmaal in de Eredivisie. Vijf keer wisten de Utrechters een gelijkspel weg te slepen.

De laatste winst was op 25 oktober 1980. Na een 2-0 voorsprong van PSV, kwam FC Utrecht terug door doelpunten van de huidige teammanager van FC Utrecht Ton de Kruijk, Leo van Veen en Gerard van der Lem. Ook de huidige trainer Jan Wouters speelde dat duel. "Het is een wedstrijd om niet snel te vergeten, want toen maakte ik mijn debuut in het betaalde voetbal", vertelt Wouters over dat duel. "Statistieken zeggen mij niet zoveel, maar het laat zien dat FC Utrecht het altijd lastig heeft in Eindhoven. Datzelfde geldt overigens voor de topploegen waar tegen we spelen. Zij gaan voor het kampioenschap en lopen over van kwaliteit. Dat is bij PSV niet anders."

Strategie
Wouters is niet van plan om zijn strategie aan te passen aan de tegenstander. "Rekening houden met de tegenstander is iets anders dan je aanpassen", benadrukt de trainer. "We weten bijvoorbeeld hoe Mertens en Wijnaldum gevaarlijk kunnen worden, dat PSV de laatste tijd compacter speelt en hoe gevaarlijk zij zijn in de omschakeling. Binnen onze spelopvatting moet je daar dan rekening mee houden."

De technische staf heeft afgelopen week de wedstrijd tegen N.E.C. met de spelers geanalyseerd. "Door beelden te kijken en met elkaar te praten, zijn we al snel tot de conclusie gekomen dat we vergeten zijn om te voetballen", meent Wouters. "Ondanks dat er ruimtes waren, hebben we de verkeerde oplossingen gebruikt. Dan kun je tegen een nederlaag oplopen."

Taakbewust
In de wedstrijd tegen PSV gaat bij afwezigheid van de geschorste Mark van der Maarel Gévero Markiet zijn rentree in het eerste elftal maken. "Gévero is een speler die zeer taakbewust kan spelen. Hij heeft dit seizoen een aantal blessures gehad waardoor hij nog niet zo gek veel speelde. Maar nu is Gévero er klaar voor. Door het vertrek van Bovenberg en de schorsing van Van der Maarel valt hij met zijn neus in boter", zegt Wouters die een beroep kan doen op een zo goed als fitte selectie. Alleen Adam Sarota ontbreek wegens een kruisbandblessure. Tommy Oar keert terug in de wedstrijdselectie na een hamstringblessure.

"Tommy is nog niet fit genoeg om te beginnen, maar hij zit al wel bij de selectie", vertelt Wouters die ook weer een beroep kan doen op Jens Toornstra. Toornstra keert terug van een schorsing. "Het is heel goed dat Jens weer deel uit kan maken van het elftal, maar laten we niet te veel druk op zijn schouders leggen. Hij is een belangrijke schakel in ons team, maar hij heeft pas één wedstrijd gespeeld en moet zich nog verder ontwikkelen. Geef hem daar ook de tijd voor", benadrukt Wouters.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcuphoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing