FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Regels KNVB: neutraal terrein of winst Utrecht

07-11-2013

28 reacties


Een door de overheid verboden bekerwedstrijd kan op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein worden gespeeld. Als dat niet mogelijk is, wordt de uitslag automatisch 0-1 voor de bezoekende ploeg. Dat schrijven de reglementen voor van het toernooi om de KNVB beker.

De KNVB maakte gisteren bekend dat de bekerwedstrijd SC Cambuur – FC Utrecht op woensdag 18 december niet wordt gespeeld in de avond, maar ’s middag om 15.30 uur. Dat is in strijd met de eigen reglementen van de voetbalbond die voorschrijven dat een bekerwedstrijd niet voor 18.45 uur mag beginnen.

Bezwaar
Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden besloot het doorgaan van het duel op woensdagavond te verbieden omdat gelijktijdig in het centrum van Leeuwarden het Glazen Huis van start gaat (3FM Serious Request 2013). De politie en SC Cambuur stemden dinsdag unaniem in met verplaatsing van de wedstrijd naar 15.30 uur, meldt de gemeente Leeuwarden.

De KNVB heeft het voorstel van de burgemeester gehonoreerd. Daarmee heeft de bond voor een oplossing gekozen die op grond van de eigen reglementen niet voor de hand ligt. FC Utrecht tekende gisteren officieel bezwaar aan tegen het aanvangstijdstip van de wedstrijd in de achtste finales van het KNVB bekertoernooi. De club vindt het tijdstip onacceptabel en stelt dat de supporters de dupe zijn van het besluit.

Neutraal terrein
Artikel 11 van het reglement voor het toernooi om de KNVB beker laat aan duidelijkheid weinig te wensen over voor wat betreft de gevolgen van een wedstrijdverbod:

“Indien een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker van overheidswege wordt verboden, is het de club in kwestie toegestaan de betreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen."

"(…) Indien het niet mogelijk is de desbetreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen, wordt de uitslag van de wedstrijd automatisch 0-1 en wordt deze als gespeeld beschouwd. De thuisspelende club wordt alsdan geacht niet aan de betreffende speelronde te hebben deelgenomen.”

Aanvangtijdstip
Ook over het aanvangstijdstip is het reglement helder: bekerwedstrijden mogen niet voor 18.45 uur beginnen. Artikel 14 bepaalt dat bij bekerwedstrijden om 20.00 uur wordt afgetrapt. Uitzonderingen op die regel zijn alleen mogelijk, “mits het verzoek wordt ondersteund door de lokale autoriteiten en de tegenstander”. Aan die laatste voorwaarde is niet voldaan: FC Utrecht is blijkens verklaringen van zowel Cambuur als de gemeente Leeuwarden niet betrokken geweest bij het voorstel aan de KNVB om de wedstrijd naar de middag te verplaatsen.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 28 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing