FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Recordverlies dichter bij dan tweede zege'

12-03-2014

4 reacties


Jan Wouters draagt 25 januari 1980 als debutant bij aan de enige overwinning van FC Utrecht in het Brabantse voetbalbolwerk. De krant verwees er zaterdag in de voorbeschouwing naar. Gezien de lage klassering, het armoedige verdedigen en de 51 tegentreffers – gemiddeld bijna twee per wedstrijd - was een verwijzing naar het eerste optreden in de basis van hoofd spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff logischer geweest. Ook dat was in Eindhoven en ook dat werd een historisch duel.  

Maar de krant is lief voor de club. FC Utrecht heeft het al moeilijk genoeg. Extra zout in de wond is niet gepast. Met zijn 17 jaar is Edwin de Kruijff  augustus 1987 de jongste debutant in de geschiedenis van de FC. Hij staat even eenzaam voorin als Steve de Ridder, moet opboksen tegen Deens internationaal  Nielsen, de opkomende Ronald Koeman afstoppen en het stofzuiger Willy van der Kerkhof moeilijk maken. Na 20 minuten hangt de tong op zijn schoenen. FC Utrecht wordt weggespeeld door een geweldig PSV met ook nog Van Breukelen, Lerby, Arnesen, Gerets, Vanenburg en Kieft in de gelederen. Doelman Van Ede voorkomt de dubbele cijfers. 9-0 is de grootste nederlaag in de geschiedenis van FC Utrecht. Daar zwijgen we liever over.  

Op de tribune heeft Erik Willaarts, die zomer verkocht aan Borussia  Mönchengladbach nog wel opbeurende woorden voor zijn voormalige ploeggenoten. ,,Beter één keer verliezen met 9-0 dan negen keer met 1-0.’’ Geen speld tussen te krijgen. Gerald Vanenburg vindt  dat FC Utrecht zich die avond wel heel gemakkelijk laat slaan. Deze zaterdag is het niet anders. Recordverlies is in Eindhoven dichter bij dan een tweede zege. Het is aan doelman Ruiter en de aanvallers van PSV te danken dat de score niet hoger oploopt.     

Zes punten heeft FC Utrecht nog nodig voor een veilig gevoel. In Eindhoven is in de openingsfase al duidelijk dat een punt onhaalbaar is. De uitwedstrijden tegen NEC en NAC bieden deze maand meer mogelijkheden. Maar gezien de resultaten in dit seizoen moet het in eigen stadion gebeuren. De wedstrijden op woensdag 2 april tegen SC Cambuur en op zondag 13 april tegen Heracles worden cruciaal. Noteer de data in uw agenda want de steun van een vol Galgenwaard is nodig.

Ton de Ruiter
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing