FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Rechter: Ajax-supporters niet welkom in Utrecht

11-12-2015

4 reacties


Supporters van Ajax zijn zondag definitief niet welkom in Stadion Galgenwaard voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland in kort geding vanmiddag beslist.

De rechter oordeelt dat het besluit van de Utrechtse burgemeester Van Zanen in stand kan blijven. Die besloot de Amsterdamse supporters de toegang te weigeren, omdat hij vreesde voor verstoring van de openbare orde. De Supportersvereniging Ajax eiste gisteren in kort geding dat supporters van de Amsterdamse club toch zouden mogen afreizen.  

Op last van de KNVB wordt de wedstrijd van aanstaande zondag gespeeld met een lege Bunnikside, omdat vanaf die tribune een groepje supporters een antisemitisch lied zong tijdens de laatste editie van FC Utrecht-Ajax. FC Utrecht besloot daarop de seizoenkaarthouders op de Bunnikside een plek elders in het stadion aan te bieden.

De rechter oordeelt dat supporters van de Bunnikside daardoor makkelijker toegang hebben tot het uitvak. “Gelet op de grote animositeit tussen de beide supportersgroepen is het risico op provocaties en het daadwerkelijk moeten ingrijpen daardoor groter dan anders”, aldus de voorzieningenrechter.

Ook het risico voor de veiligheid van de overige supporters in het stadion is volgens de rechter groter dan anders als gevolg van de verspreiding van de Bunniksiders. De rechter zegt de begrijpen dat het besluit van de burgemeester ‘oneerlijk’ voelt voor de Ajax-supporters maar hij laat het belang van de orde zwaarder wegen.

De Supportersvereniging Ajax is teleurgesteld over de uitspraak. “Het is vrij logisch dat de rechter het belang van openbare orde en veiligheid vooropstelt, alleen valt het een beetje moeilijk te verkroppen dat er slechts één partij is die schuld heeft aan de ontstane situatie.”

Die partij is volgens de Amsterdammers toch echt FC Utrecht, “dat vanaf het eerste moment beloofde dat fans van de Bunnikside gewoon aanwezig mogen zijn bij het thuisduel met Ajax.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing