FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Reactie bestuur inzake toelichting rechtbank

19-09-2007

0 reacties


Het bestuur van True Support heeft afgelopen dagen de tijd genomen om de motivatie van de rechter aandachtig te lezen en te doorgronden. Wij zijn van mening dat de reden van het ongedaan maken van de beslissing van de Raad van Commissarissen vooral gebaseerd is op een niet goed uitgevoerde procedure en dat tevens een aantal verwijten onvoldoende door de raadsman van de Raad van Commissarissen zijn onderbouwd. Wij blijven ons dan ook zorgen maken over met name de financiële situatie bij de club. Op dit moment liggen er, zoals terecht opgemerkt door AD-verslaggever Rob Hartog, een aantal belangrijke aandachtspunten op tafel. Nu het recht gesproken heeft is het zaak om alle zeilen bij te zetten van FC Utrecht een financieel gezonde club te maken. Wij gaan ervan uit dat de directie zich niet zal beperken tot het tweetal opties dat recent is geopperd: het oprichten van een spelersfonds of de overname van de club door Phanos. Met een zware commerciële afdeling moet het toch mogelijk zijn meer sponsoren aan de club te binden en niet 100% afhankelijk te worden van de hoofdsponsor. Zelfs al zou deze louter positieve bedoelingen hebben, dan nog zou deze situatie in onze ogen ongezond zijn en moeten worden voorkomen.

Onafhankelijk geluid
Wij beseffen dat een behoorlijk aantal supporters van FC Utrecht de huidige directievoorzitter (soms zelfs onvoorwaardelijk) steunen en konden derhalve verwachten dat ons standpunt, dat haaks stond op het vooraf ingenomen standpunt van de officiële geledingen, reacties zou oproepen. Wij vinden echter dat wij een onafhankelijk geluid mogen en moeten laten horen als blijkt dat daar redenen voor aan te voeren zijn. In dit geval lag de reden in een Raad van Commissarissen, de formele toezichthouder, die in een uitgebreide verklaring haar opperste zorg uitsprak over de situatie bij de club. Er gingen overigens enkele geluiden op dat wij ons lot zouden verbinden aan het opstappen van de Raad van Commissarissen. Dit is absoluut niet aan de orde, een vreemde en op niets gebaseerde gedachte. FC Utrecht is een club waar altijd wat aan de hand is. Het zou van weinig respect voor de club betuigen als we op basis van de ontwikkelingen in de recente bestuurscrisis het True Support-initiatief zouden stopzetten. Ondanks dat er partijen zijn die dat mogelijk graag anders zien...

Benoemingscommissie
Wij gaan ervan uit dat de benoemingscommissie haar werk naar behoren zal verrichten en een gedegen en onafhankelijke raad weet te installeren. Een raad bestaande uit enthousiaste en ervaren zwaargewichten uit het bedrijfsleven, die bij voorkeur hun sporen hebben verdiend in het midden van het land. Deze nieuw aan te stellen raad dient er op toe te zien dat de club op gezonde wijze wordt bestuurd. Waarbij uiteraard ruimte moet zijn voor flexibiliteit, maar waarbij men met een positief kritische houding moet voorkomen dat FC Utrecht weer in de problemen komt. Wij zullen de ontwikkelingen bij de club op kritische voet blijven volgen en zullen, zoals men van ons gewend is, niet schromen onze onderbouwde mening te geven. Dit alles in de hoop dat de club uit de neerwaartse spiraal raakt en eindelijk de weg omhoog kan inslaan.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing