FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ramselaar per direct naar PSV

18-08-2016

37 reacties


Bart Ramselaar maakt per direct de overgang van FC Utrecht naar PSV. Hij tekent in Eindhoven vanmorgen een contract voor vijf seizoenen.

De 20-jarige middenvelder voegt zich vandaag bij de selectie van de Eindhovenaren en neemt vanochtend direct deel aan de groepstraining. 

Transfersom
FC Utrecht en PSV hebben geen uitlating gedaan over de transfersom van de Amersfoorter die bij FC Utrecht nog een contract had tot en met 2019. Volgens Voetbal International is er met de overgang een bedrag van 4,5 miljoen euro gemoeid exclusief bonussen. FC Utrecht heef daarnaast een doorverkooppercentage weten te bedingen, meldt VI op zijn website.

Het totale transferbedrag zou uitkomen op 6 miljoen euro, meldde VI-clubwatcher Anton Lippold vannacht op Twitter. Hij schreef: “Beste deal ooit van FC Utrecht; dik zes miljoen incl. bonus en doorverkooppercentage.” 

De Telegraaf spreekt op zijn website van een bedrag van 4,7 miljoen euro. Over contractsclausules wordt door de krant niet gerept. Het AD noemde eerder vanmorgen op de website een bedrag van 4,3 miljoen euro, maar dat bericht is inmiddels verwijderd.

'Opleidingsclub'
Technisch manager Erik ten Hag zegt op de clubwebsite: “Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en wij wisten dat er veel interesse van de (inter)nationale top was. FC Utrecht heeft er alles aan gedaan om hem nog minimaal een seizoen te behouden, maar als er een club de juiste prijs betaalt dan zijn wij niet in de positie om zo’n bod te negeren.”

Ten Hag: “FC Utrecht maakt hiermee zijn naam als opleidingsclub wederom waar. Voor Bart is het een mooie stap, die bij zijn ambities past.” Het is de vraag of supporter de trots van de trainer delen op de status van ‘opleidingsclub’. Daarvoor is de pijn van het verlies van wederom een publiekslieveling – na Timo Letschert en Ruud Boymans – wellicht te vers en te groot.

De trainer constateert dat het vertrek van Ramselaar ‘een sportieve aderlating’ is. “Maar wij zijn er op ingericht om zijn vertrek op te vangen.” Die woorden lijken erop te duiden dat het vertrek van Ramselaar binnen de huidige selectie wordt opgelost. Na het aantrekken van Edson Braafheid zou bijvoorbeeld Willem Janssen vanuit de verdediging weer kunnen terugzakken naar zijn vertrouwde positei op het middenveld.

Tegenover PSV TV zegt Ramselaar: “Het heeft wel even geduurd, maar ik ben blij dat de clubs zijn rondgekomen en dat ik nu speler ben van PSV.” Hij noemt zijn transfer ‘een heel goede stap in mijn ontwikkeling’. “Ik heb natuurlijk een heel mooie periode gehad bij Utrecht, maar ik denk dat dit een perfecte vervolgstap voor mij is.”

De onderhandelingen tussen PSV en FC Utrecht waren eerder vastgelopen. Mede op verzoek van Ramselaar zijn de clubs dinsdag opnieuw om de tafel gegaan, aldus technisch manager Marcel Brands van de Eindhovenaren. Volgens Ramselaar heeft FC Utrecht 'een mooi bedrag' voor hem ontvangen: "En dat gun ik de club enorm."

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 37 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing