FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Raad van Advies nauw betrokken bij Golden Share

29-03-2013

27 reacties


De Raad van Commissarissen van FC Utrecht voert momenteel diverse gesprekken met de Raad van Advies en de Stichting Beheer Aandelen over de vorming van het bestuur voor de Stichting Continuïteit. Deze stichting bewaakt de Golden Share, het gouden aandeel, van de club. Hierin worden de continuïteit en de identiteit van FC Utrecht gewaarborgd, zoals de speelstad en de clubkleuren.

"Zoals bekend, is de club in overleg over een nieuwe aandelenverhouding. Daarin bestaat het plan om 99% van de aandelen over te dragen aan de Frans van Seumeren Holding. Nu heeft deze holding 63% van de aandelen van de club in handen. Het ene aandeel dat overblijft, garandeert de continuïteit van FC Utrecht. De Raad van Advies is hierin een bijzondere gesprekspartner als adviesorgaan", zegt Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht.

Raad van Advies
In deze Raad van Advies, de vertegenwoordiging van de geledingen binnen FC Utrecht, hebben zitting: Teun den Hartog (voorzitter van de SupportersVereniging FC Utrecht), Eddy Overweg (voorzitter van De Vrienden van FC Utrecht) en Frans van Lent (vertegenwoordiger namens de Business Club en voorzitter van de Raad van Advies). "Met deze raad is sowieso regulier overleg", vervolgt Van Ek. "Maar rond deze aandelenoverdracht vindt frequenter overleg plaats. Met hen is besproken dat zij betrokken worden bij het vormen van het bestuur van de Stichting Continuïteit. Tenminste één lid van dit nieuwe bestuur dient tenslotte het vertrouwen van de Raad van Advies te hebben."

Stichting Continuïteit
Bovendien is de Raad van Commissarissen, onder leiding van voorzitter Jacques van Ek, in gesprek met Gemeente Utrecht en de KNVB, als licentieverstrekker aan de voetbalclub, over de voorgenomen verandering in aandelenstructuur. Gezien de prettige gesprekken verwacht Van Ek dat de overdracht van resterende 36% van de aandelen spoedig wordt afgerond.

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 27 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing