FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

PSG-supporters zoeken confrontatie in Utrecht

18-09-2014

8 reacties


De politie Utrecht heeft gisteren een groep voetbalsupporters aangehouden wegens ongeregeldheden op en rondom de Mariaplaats. Bij de aanhoudingen werd assistentie verleend door de Mobiele Eenheid.

Aan het eind van de middag was er op de Mariaplaats sprake van een gespannen sfeer tussen supporters van Paris Saint-Germain en FC Utrecht, meldt de politie. De Fransen waren in Nederland voor de wedstrijd tegen Ajax die gisteravond werd gespeeld.

Om escalatie te voorkomen vaardigde de burgemeester een noodbevel uit. Dat verschaft de politie extra bevoegdheden, zoals het ophouden van groepen en ook de mogelijkheid groepen te verplaatsen.

De politie hield naar eigen opgave 51 Franse supporters aan wegens verstoring van de openbare orde. Enkele media melden dat ook Utrechtsupporters zouden zijn gearresteerd. Op videobeelden van de ongeregeldheden is te zien hoe omstanders staande worden gehouden.

De 51 arrestanten werden overgebracht naar het bureau. De groep Franse supporters is, onder begeleiding, aan het eind van de avond heengezonden. Eén van hen had geweld gepleegd tegen de politie en is ingesloten voor nader onderzoek.

Supportersgroepen van PSG en FC Utrecht staan op gespannen voet met elkaar. Hooligans van FC Utrecht en het Franse Sedan zochten in maart 2007 de confrontatie met Parijzenaars rond de competitiewedstrijd tussen Sedan en PSG. Sedan is de voormalige club van de in 2005 overleden Utrecht-speler David di Tommaso.

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing