FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Primeur

03-06-2012

0 reacties


Op de valreep van het voetbalseizoen heb ik toch nog een primeur op mijn naam staan. Voor de allereerste keer ben ik met mijn kleinzoon van vijf naar een vriendschappelijke wedstrijd van FC Utrecht geweest. Al dagenlang lag zijn rood-witte tenue gestreken klaar voor de Grote Gebeurtenis. Omdat de sterren van FC Utrecht op fietsafstand te zien waren, hebben we de gelegenheid benut om zijn hartenwens te benutten.

Als opa voel ik me trots dat ik hem liefde voor de club mag doorgeven. Mijn eigen vader is nooit in het stadion geweest om naar voetbal te kijken. Wel was hij aanwezig toen in Galgenwaard een grootscheepse katholieke manifestatie werd gehouden. Op 17 mei 1953 ging hij samen met mijn moeder helemaal op de fiets van Cothen naar Utrecht om die feestelijke gebeuren bij te wonen. Jammer genoeg was kardinaal De Jong destijds ziek zodat Alfrink als aartsbisschop de honneurs moest waarnemen.

Toen ze thuis terugkeerden, hebben we hun verhaal in alle toonaarden mogen horen. Dat er een mooie eucharistieviering was en een prachtige kinderoptocht. En dat de befaamde sopraan Jo Vincent enkele religieuze liederen zong die je tegenwoordig niet meer in het stadion hoort. Daar hebben uiterst lawaaierige houseklanken helaas de overhand gekregen. Zelfs het befaamde Koning Voetbal van componist Willy Schootemeijer klinkt nooit meer in de originele versie. Geen wonder dat FC Utrecht sindsdien beduidend minder voetbalt.

Gelukkig hebben we de herinneringen nog. Mijn kleinzoon heeft er geen weet van, die was op het sportpark Oud Wulven uitsluitend in de ban van de acht treffers die FC Utrecht die middag produceerde. Toen ik extra luid applaudisseerde bij de goal van Jacob Mulenga, kon ik Guus uitleggen dat deze speler heel lang geblesseerd was. En dat deze treffer juist hem van harte vergund was.

Bij die gelegenheid heb ik ook de gelegenheid benut om de beide trainers Jan Wouters en Rob Alflen een handje te geven. Om uit te drukken dat ik hen toch bedanken wilde voor de mooie momenten die we afgelopen seizoen in Galgenwaard soms ook mochten beleven. Maar vooral om hen nu al vast succes te wensen voor het komend seizoen waarin we weer een ouderwets FC Utrecht hopen te zien. Zeker in de wetenschap dat ik mijn kleinzoon enkele keren naar ‘mijn' Vak P wil meenemen.

Hans van Echtelt
Vak P

(Foto: FCUPhoto/F. Zilver)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing