FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Prijskaartjes plakken uit verveling

28-01-2014

3 reacties


Door de schenking van 27 miljoen euro van Frans van Seumeren zijn de spelers van FC Utrecht weer eigendom van de club en is de schuld verdampt. Op enig moment is de waarde van de selectie bepaald, waarschijnlijk enkele jaren terug toen Mertens, Strootman, Van Wolfswinkel en Vorm nog op de loonlijst stonden. Wie maakt zo’n  schatting? Gebeurt het door kenners of is het werk met de natte vinger. Die vragen borrelden op bij het zien van het onmachtige FC Utrecht zaterdagavond tegen een even  pover Roda JC. Geen durf, geen creativiteit, geen zelfvertrouwen, geen stootkracht, 4-3-3 zonder buitenspelers. Daar liep in het rood-wit toch een voornaam deel van die 27 miljoen.  
 
Verveeld – één uitgespeelde kans in zes kwartier - begon ik prijskaartjes te plakken op de spelers. Jens Toornstra kwam voor 1 miljoen naar Galgenwaard. Zijn naam viel in de zomer bij meerdere clubs, 5 miljoen. Voor keepers wordt de hoofdprijs niet betaald en dus ook niet voor Robbin Ruiter, de meest waardevolle speler van het moment, 3 miljoen. Steve de Ridder ging in 2011 van De Graafschap naar Southampton voor 1 miljoen euro en is die prijs waard. Yassin Ayoub is een talent in ontwikkeling, een groeibriljantje waar nog geen prijskaartje op te plakken is. Na dom balverlies in de 34e minuut was FC Utrecht uitgeteld en ik dus ook.  

Wie heeft er nog iets over voor de resterende Zweden? Zijn de drie voor 1,2 miljoen aangetrokken Australiërs meer waard geworden? Kai Heerings mocht voor mij na zijn pijnlijke balverlies tegen NEC en Roda JC zonder prijskaartje vertrekken. De nood is hoog als je een speler met een gebroken teen moet opstellen bij gebrek aan beter. In de Spelers Flop-5 van deze krant staan inmiddels twee FC-spelers: Bulthuis en Derijck, Wel in het gezelschap van de Ajax-spelers Fischer en Sigthorsson. Zullen we ruilen: zij onze geflopte verdedigers, wij hun geflopte aanvallers!

Januari is de maand waarin dat mag. Op de club-site verschenen foto’s van mannen in een mooi pak die een nieuw contract ondertekenden, het ging om een shirtsponsor en een broeksponsor. Wij van Vak P zagen liever de handtekening onder een overeenkomst met een verdediger in voetbalplunje. Nog drie dagen.

Ton de Ruiter
Column Vak P (AD Sportwereld)

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing