FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Postma keeperstrainer, Mul teammanager

17-05-2013

6 reacties


Voormalig FC Utrecht-doelman Stefan Postma volgt Marcel Mul op als keeperstrainer van FC Utrecht. Postma tekent een contract voor twee seizoenen. Mul blijft bij FC Utrecht verbonden als teammanager. Hij volgt Ton de Kruijk op.

Interne opvolging
Voor zowel de opvolging van Ton de Kruijk als die van Marcel Mul is een opvolger binnen de eigen geledingen van FC Utrecht gevonden. Stefan Postma was het voorbije seizoen al actief in de FC Utrecht Academie. “Stefan heeft geïnvesteerd en niveau getoond in het afgelopen seizoen bij de FC Utrecht Academie”, looft Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee de opvolger van keeperstrainer Marcel Mul. “Hij heeft ruime ervaring als keeper op het hoogste niveau. FC Utrecht is een lerende organisatie, waarbij wij bij een vertrek van een kaderlid eerst intern kijken naar opvolging. Stefan heeft de competenties en het talent zich verder te ontwikkelen tot een keeperstrainer van topniveau.”

Stefan Postma heeft in zijn actieve voetbalcarrière het doel verdedigd in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in Engeland op het hoogste niveau voor Aston Villa en een niveau lager voor Wolverhampton Wanderers. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij in 1995 voor FC Utrecht. “Als vijftienjarig jochie begon ik bij FC Utrecht met het spelen van professioneel voetbal”, zegt Postma, die in Utrecht werd geboren. “Nu ben ik 36 en mag ik mijn trainerscarrière bij diezelfde club beginnen. Dat is prachtig. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat FC Utrecht in mij toont. FC Utrecht is een vooruitstrevende en innovatieve club, wat goed aansluit bij mijn visie en ideeën. In verleden heb ik met veel keeperstrainers gewerkt. Van allemaal heb ik wat opgestoken en die ervaring wil ik graag delen met de trainers van FC Utrecht”, aldus Postma die de KNVB-opleiding Keepercoach Pro met succes afrondde.

Fulltime 
Huidig keeperstrainer Marcel Mul wordt teammanager. De functie van teammanager krijgt bij FC Utrecht met ingang van het seizoen 2013/2014 een ander karakter. "Wij willen in tegenstelling tot in het verleden het geval was, beschikken over een fulltime teammanager", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Ton de Kruijk is vanwege andere werkzaamheden niet in staat om de functie in zijn nieuwe vorm te blijven vervullen. Laat voorop staan dat Ton in het verleden goed werk heeft verricht, maar om door te kunnen professionaliseren en te ontwikkelen zien wij ons genoodzaakt naar een fulltime-invulling van deze functie te gaan."

Vertrouwenspersoon
Met Marcel Mul heeft FC Utrecht de opvolger van Ton de Kruijk binnen de eigen organisatie gevonden. "Marcel is een jongen die al een paar jaar bij de club rondloopt, sociaal vaardig is en goed is met de jongens in de kleedkamer", zegt Van Schaik. "Na Ton was Marcel onze eerste keus. Wij zijn dan ook blij dat hij deze rol wil gaan vervullen. De teammanager is een klankbord voor spelers en trainers. Mul beschikt over de capaciteiten om dit goed in te vullen."

De belangrijkste taak die voor teammanager Marcel Mul is weggelegd, is het ondersteunen van de spelers en trainers van het eerste elftal van FC Utrecht bij alles dat hun prestaties kunnen beïnvloeden. "Spelers en trainers moeten zich volledig kunnen focussen op het voetballen”, vertelt Mul. “Ik zie mijzelf als een vertrouwenspersoon voor de spelers. De spelers kennen mij, ik ben een mensenmens en sta altijd voor ze klaar. Op ieder moment van de dag. Zij mogen mij als het ware middenin de nacht bellen. Alle randzaken dienen door mij zoveel als mogelijk in overleg met hen en de staf ingevuld te worden.”

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing