FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Portugal Dag 2: De echte opbouw

09-01-2013

1 reactie


Dat het trainingskamp een echte opbouw naar de tweede fase van de Eredivisie is, ondervonden de spelers op de tweede dag in Portugal. De ochtendsessie werd door de spelers beoordeeld als behoorlijk zwaar.

Na het gebruikelijk opwarmwerk door inspanningsfysioloog Pim Koolwijk werden beide speelhelften benut om twee partijen van 6-tegen-6 te spelen. Het kiezen van de juiste positie en uiteraard het winnen van de wedstrijd stonden centraal. Zes wedstrijden van een kwartier werden fanatiek gespeeld op het zonovergoten trainingscomplex in Almancil. Hoogtepunten waren een prachtige bal van Edouard Duplan, die met een krul het doel vond, en Alexander Gerndt die hard werkte maar driemaal de paal raakte.

Leon de Kogel moest gedurende de training noodgedwongen de schaduw opzoeken. Hij voelde zich niet lekker en bleef afwezig tijdens de rest van de training. Ook zou hij de middagsessie aan zich voorbij laten gaan. Cedric van der Gun liet de veldtraining in de ochtend schieten. Net terug van een blessure zou de ochtendsessie nog een te zware belasting zijn voor de aanvaller. Van der Gun trainde in de fitnessruimte van het hotel.

Tandje minder
Na de verplichte rust op de kamers trainde de selectie 's middag een paar tandjes minder. Op een half veld werd een groot positiespel gespeeld. Dat er even iets minder gas werd gegeven, was ook wel nodig vond Bob Schepers. "Het was echt zwaar vanochtend", zegt de jonge aanvaller. "Hard werken in de zon is lekker, maar je moet oppassen dat je jezelf niet opblaast. Daar let de staf ook goed op."

Edouard Duplan en Marcus Nilsson bleven achter in het hotel en trainden apart. Duplan komt net terug van een blessure en kreeg rust. Dat gold ook voor Nilsson die lichte rugklachten heeft. De Zweedse verdediger trainde eerder met zijn oude club Helsingborgs op hetzelfde veld en ook toen kreeg hij rugklachten door het zachte veld.

Ook de keepers trainden ontspannen. Het ging om precisie in de middag. Vanaf de middenlijn moest de lat worden geraakt. Absolute uitblinker was Erik Cummins. Drie keer raakte hij moeiteloos de lat. Tot zijn eigen grote vreugde. "Ik sta denk ik op de verkeerde positie in het veld", lachte de doelman.

Hecht
Het trainingskamp bevalt assistent-trainer Robby Alflen ook zeer goed. "De spelers werken hard en je merkt dat het even goed is om even met elkaar weg te zijn", zegt Alflen, die als oud-speler zelf tal van trainingskampen meemaakte. "Je merkt nu ook dat de groep weer dichter naar elkaar toegroeit. Het is al een groep die hecht is, maar dit versterkt nog meer."

Eerste oefenduel
Woensdag staat het eerste oefenduel op het programma. 1. FC Union Berlin is de tegenstander. Mike van der Hoorn kijkt er naar uit. "Lekker weer een wedstrijd spelen", zegt de verdediger opgetogen. "Dan kunnen we kijken hoe we ervoor staan. Zowel het team, maar dat geldt ook voor mezelf. De wedstrijd tegen de Tweede Bundesligist begint om 16:00 uur en wordt gespeeld in Spanje op een kleine anderhalf uur van het trainingscomplex in Almancil. FC Utrecht.TV maakt een samenvatting van het duel en ook kun je de reacties van de spelers en trainer Jan Wouters bekijken.

bron: fcutrecht.nl
foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing