FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Portugal Dag 1: Pittige training

08-01-2013

3 reacties


De eerste dag van het trainingskamp in de Portugese Algarve was een dag van reizen, rusten en hard trainen. De selectie vertrok vanochtend om 07:05 uur precies vanaf Rotterdam Den Haag Airport naar Portugal voor een trainingsweek. Na een voorspoedige reis, die voor de spelers al om een uur of vier 's nachts begon, kwam FC Utrecht aan op Faro Airport.

Na een reis van twintig minuten werd het hotel Dunas Douradas Beach Club in Almancil bereikt. Daar gingen de spelers eerst lunchen, alvorens een paar uur kon worden gerust. De één las een boek, maar de meesten gingen even slapen. "Ik vond het een vermoeiende reis" vertelde Dave Bulthuis na aankomst in Portugal. "Ik heb de pech dat ik niet kan slapen in een vliegtuig. Maar goed het is niet anders. Straks lekker trainen, daar zijn we hier tenslotte voor."

Zeer prettig
De temperatuur in de Algarve is aangenaam met ongeveer 12 graden Celsius. "We zitten in een prachtig complex", vertelt trainer Jan Wouters. "We waren hier vorig jaar ook en dat is erg goed bevallen. De accommodatie is goed, net als het eten, maar bovenal zijn de velden erg goed. Dat maakt het verblijf zeer prettig hier. Nu nog een beetje beter weer", lachte de trainer. Het flauwe zonnetje, maakte in de loop van de middag tenslotte plaats voor bewolking.

De selectie ging samen met de staf naar het trainingsveld. Eerst werden de spieren losgemaakt door inspanningsfysioloog Pim Koolwijk middels enkele warmloopronden om het veld heen en daarna volgden enkele grondoefeningen.

Plezier
Plezier staat naast harde trainingsarbeid voorop tijdens dit trainingskamp. Dat de sfeer er goed in zat, bleek wel tijdens de rondo's die werden gespeeld. Naast dat er veel gelachen werd, waren de spelers fanatiek.

Opa Mul
Dat gold ook voor de keepers die samen met opa Mul trainden. Keeperstrainer Marcel Mul is onderweg naar het trainingskamp grootvader geworden. Zijn oudste zoon werd vader van een dochter. De komende week moet de trotse Mul het doen met de foto's van zijn eerste kleindochter Lynn. Uitblinker bij de keepers was Jeroen Verhoeven. Met enkele prachtige zweefduiken maakte hij indruk op de training.

Even wennen
Na een groot positie spel eindigde de training na een kleine anderhalf uur. "Het veld is even wennen', zei Johan Mårtensson na afloop. "Het is een beetje zacht, maar de mat ligt er goed bij. Het was een lange dag met het vroege opstaan en een reis van ruim vijf uur in de benen. Ik heb erg veel zin in deze week."

Het trainingskamp in de Algarve duurt een volle week. Hierin speelt FC Utrecht op woensdag (1. FC Union Berlin) en op zaterdag (Hannover 96) een oefenduel. Dinsdag staan twee trainingen op het programma.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing