FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Politie hervat onderzoek bekerfinale

24-08-2016

10 reacties


De politie Rotterdam heeft het onderzoek hervat naar de daders van de ongeregeldheden rond de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op 24 april. De politie dreigt foto’s van nog niet geïdentificeerde verdachten binnenkort te publiceren als daders zich niet uit eigen beweging melden.

De politie is nog op zoek naar ruim 20 mensen. Voorafgaand en na de wedstrijd ontstonden verschillende vechtpartijen tussen de twee supportersgroepen. Het geweld richtte zich ook tegen agenten en stewards.

True Support heeft na de bekerfinale meermalen haar afkeuring afgesproken over het gebruik van geweld door supporters, maar constateerde ook dat de politie de veiligheidssituatie op geen enkel manier in de hand had. Dat rechtvaardigt het gebruik van geweld niet, maar is er wel mede een verklaring voor dat personen met verkeerde intenties de confrontatie aan konden gaan. True Support ontving daarnaast klachten over ongerechtvaardigd en disproportioneel politiegeweld.

In een vandaag verschenen persbericht noemt de politie als voorbeeld van de ongeregeldheden een gevecht op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat, waarbij de politie ingreep en een ME-bus werd bekogeld. Dat incident had volgens True Support voorkomen kunnen worden.

Al voor de wedstrijd deden zich op de genoemde locatie enkele ongeregeldheden voor die al tijdens de wedstrijd bij de politie bekend waren. Toch kon het na afloop van de wedstrijd op dezelfde plek opnieuw tot ongeregeldheden komen, omdat supporters van de harde kern van Feyenoord zich er ophielden in een gebouw dat direct gelegen was aan de route waarlangs vrijwel alle Utrechtsupporters passeerden die op weg waren naar de bussen die hen naar Utrecht zouden brengen. De politie greep pas in toen de gevechten in volle gang waren, met gevaar voor onschuldige passanten.

De politie roept daders op zich te melden bij de voetbaleenheid Rotterdam of Utrecht. De beelden worden eerst getoond op politie.nl. Mocht dat niet leiden tot identificatie dan kunnen later ook nog beelden getoond worden bij (regionale) opsporingsprogramma’s op tv.

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing