FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

PEC Zwolle houdt Broerse in Eredivisie

08-06-2012

4 reacties


Joost Broerse (33) komt in elk geval ook komend seizoen uit in de Eredivisie. Met PEC Zwolle wil de ervaren voetballer zich verzekeren van lijfsbehoud op het hoogste niveau.

PEC Zwolle legde de transfervrije Broerse vrijdag voor twee seizoenen vast. Een bewuste keuze van zowel de club, als de verdediger. "Ik wil het liefst nog een jaar of twee in de Eredivisie spelen. Zwolle geeft me die mogelijkheid", zegt Broerse in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik kijk er heel erg naar uit om hier aan de slag te gaan."

Het kampioenschap in de Jupiler League en de daarbij behorende promotie naar de Eredivisie is het resultaat van een sterk clubbeleid. Die zekerheid is een belangrijke reden voor Broerse om zijn krabbel bij de club uit Overijssel te zetten. "De club leeft", gaat Broerse, die afgelopen seizoen met Excelsior degradeerde uit de Eredivisie, verder.

"Het stadion is al bijna uitverkocht, de fans hier zijn fanatiek. Iedereen leefde echt toe naar deze promotie. De club wil nu kleine stapjes maken om in de Eredivisie te blijven. En dat met het kenmerk van Zwolle, goed verzorgd voetbal. Daar staat de club voor."

"Er staat hier een hele goede basis", richt Broerse zijn blik op de spelersgroep. "Veel jongens spelen al een tijdje met elkaar, ze zijn gewend aan hun medespelers. De trainer zoekt drie, vier spelers met Eredivisie-ervaring om ervoor te zorgen dat Zwolle komend seizoen niet direct weer degradeert. Dat is het doel; vooral niet achttiende worden. Een reeële doelstelling voor een club die net gepromoveerd is."

Broerse ("Ik ben blij dat er nu al duidelijkheid is over mijn toekomst") had iets te kiezen. De oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Utrecht kon ook terugkeren naar Cyprus, waar hij eerder onder contract stond bij APOEL Nicosia. "Maar dat was geen optie voor mij, ik wilde in Nederland blijven. Een buitenlands avontuur was op voorhand uitgesloten. Het is prima zo."

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing