FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Opvallende cijfers: 18 keer paal en lat

11-04-2014

2 reacties


Als FC Utrecht de nacompetitie ontloopt, dan gaat het seizoen cijfermatig de boeken in als "grijs en saai". Toch behaalde FC Utrecht dit seizoen een paar opvallende cijfers, zo meldde het AD:

FC Utrecht raakte dit seizoen 18 keer het aluminium. Jens Toornstra is daarbij de eredivisiekoploper, want het AD heeft bij hem acht doelpogingen genoteerd die op het aluminium eindigden. De website www.tussendelinies.nl becijferde dit aantal eerder al op tien, maar telde daarbij ook de doelpogingen mee die via het aluminium in de goal belanden.
Toornstra wordt gevolgd door Pellè (Feyenoord) en Cherry (FC Groningen) met ieder vijf maal op het aluminium. Daarna volgt Steve de Ridder met vier maal aluminium.

Tevens zette Jan Wouters inmiddels 35 spelers in tijdens de 30 eredivisieduels tot nu toe. Dat is een absoluut eredivisierecord. Nu Mulenga en Van der Gun teruggekeerd zijn en FC Utrecht nog niet is veilig gespeeld, lijkt de inzet van een 36e speler niet voor de hand liggend. Echter, Yannick Cortie zat in ieder geval tegen ADO Den Haag bij de wedstrijdselectie en hij heeft uitsluitend minuten gemaakt in het bekerduel tegen FC Den Bosch.

Tenslotte speelde Jens Toornstra tot op heden volgens het AD 2.744 minuten in de eredivisie en hij is daarmee veldspeler nummer twee achter Meijers (ADO Den Haag - 2.790 minuten) en voor Gutiérrez (FC Twente - 2.771 minuten). Toornstra werd twee keer vlak voor tijd gewisseld: in het thuis-duel tegen N.E.C. en in het uitduel tegen NAC. Saillant detail: dit zijn de enige twee eredivisieduels die FC Utrecht op vrijdagavond heeft afgewerkt.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing