FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

‘Openheid hoort bij FC Utrecht’

20-01-2012

0 reacties


Een brede afvaardiging van FC Utrecht-supporters sprak donderdagavond met spelers, trainers en directie van de club. Vooraf was een selectie gemaakt van zo'n 30 supporters. Zo waren er leden van de SupportersVereniging, True Support, seizoenkaarthouders en leden van de Business Club bij deze sessie aanwezig. Deze werd geopend door de supporterscoördinator van de club Robert Junier.

De trainers Jan Wouters en Robbie Alflen hadden deze keer het voortouw genomen voor dit gesprek, nadat het eerste gesprek met supporters in november vorig jaar als erg positief was ervaren door het technisch duo. Vanuit de spelersgroep waren Tommy Oar, Edouard Duplan, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel en Erik Cummins aanwezig. Namens de directie schoven technisch directeur Foeke Booy en algemeen directeur Wilco van Schaik aan en ook de manager Operations van de club, Frank Bijlsma, nam deel aan het gesprek. Na afloop waren alle aanwezigen er van overtuigd dat deze wijze van met elkaar optrekken en elkaar benaderen de club FC Utrecht veel sterker maakt. "Meer openheid, meer betrokkenheid hoort bij een open club. Zo willen we als club de toekomst in", concludeert algemeen directeur Wilco van Schaik.

Supporters stelden hun vragen aan de trainers over de speelwijze, de tactiek, de intenties en de mogelijkheden van de spelersgroep. Wouters en Alflen legden uit wat hun intenties zijn en waaraan is gewerkt in de winterstop. "Wij willen aanvallen, dat hoort bij FC Utrecht", zei Jan Wouters. "Maar wel altijd vanuit een goede organisatie. Daaraan heeft het in de eerste competitiehelft vaak ontbroken. Soms is een tegenstander beter, neem Ajax. Ook tegen PSV aanstaande zondag weten we dat we ook fases teruggedrongen zullen worden", verwacht de trainer. "Maar ook dan is het onze intentie om aan te vallen. Ik heb mijn hele carrière gespeeld in aanvallende elftallen. Ik was alleen altijd de meest verdedigende middenvelder in deze teams. Maar ik heb altijd gedacht vanuit de aanval. Die manier van spelen had tegen Ajax resultaat. Zondag zullen we het weer moeten laten zien." Edouard Duplan vulde daarop aan: "Zo trainen we ook altijd, gericht op de aanval, gericht naar voren."

Motiveert
De spelers gaven in het gesprek aan dat zij wel degelijk horen dat supporters hen fanatiek aanmoedigen. "Dat motiveert enorm", zei Duplan. Hij gaf aan dat in de wedstrijd tegen Ajax dit echt een rol speelde. "Toen wij op achterstand kwamen, gingen jullie zo tekeer. Dat voelden we en dan doe je toch een extra stapje, daar praat je over in het veld."

Mark van der Maarel ging in op negatieve geluiden richting spelers. "Dat voel je ook als voetballer. Als duizenden mensen jou of het team uitfluiten, dan voelen we dat echt en daar praten we dan ook over. Soms zelf tijdens de wedstrijd. Dat raakt ons en dat motiveert zeker niet", aldus Van der Maarel. "Natuurlijk begrijpen we ontevredenheid en dat het vertoonde spel soms niet is wat men verwacht, maar wij willen echt elke wedstrijd winnen. En aanmoedigen op een positieve manier is dan de belangrijkste inspiratiebron, dat kan ons helpen."

De directie gaf aan nog steeds druk te zijn met de ongeregeldheden rondom de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente. Deze laat de directie ook niet rusten. De supporters vroegen of daarover niet meer kan worden gecommuniceerd, omdat het nu lijkt alsof er niets gebeurt. "Beide zaken zijn in onderzoek en de ongeregeldheden na FC Twente worden door een onafhankelijk onderzoeksteam onder de loep genomen", zei algemeen directeur Wilco van Schaik.

Club is van ons
Van Schaik gaf aan dat in de toekomst meer gebruik gemaakt zal worden van de kwaliteiten van supporters en leden van de Business Club. "Er zitten mensen met goede functies en met veel ervaring en kennis op onze tribunes. Die denkkracht, die creativiteit en die kennis willen we als club meer gaan gebruiken. Onze nieuwe pr- marketing- en communicatiemanager Roland Jurriëns zal vanuit zijn functie veel meer de dialoog gaan zoeken met supporters. Hij gaat ze uitnodigen om te klankborden, om op specifieke terreinen kennis en expertise binnen te halen. Deze club is van ons allemaal", zo gaf Van Schaik aan. "En dat zullen we nog meer als club moeten uitdragen. Het moet bij ons beginnen. Wij moeten ons openstellen. Wij moeten de supporters uitnodigen, betrekken en ze ook echt deel laten uitmaken van FC Utrecht. Daar willen we voor staan de komende jaren", aldus de algemeen directeur. "Natuurlijk zullen we ook wel eens beslissingen nemen waarmee supporters het niet eens zijn, maar daar hebben we dan ook een scope voor de lange termijn voor. Maar heel veel zaken kunnen we samen bespreken, bedenken of de dialoog over aangaan. Zo willen we de komende jaren een veel steviger basis leggen onder de club, zodat het 'samen gevoel' ook echt gaat leven en niet alleen maar een term is."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing