FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Open brief Wilco van Schaik aan supporters(verenigingen)

08-02-2012

25 reactiesBeste supporters,


Graag wil ik naar jullie persoonlijk reageren op de berichtgeving in de media over FC Utrecht. Als supporter hebben jullie het recht het uit mijn mond te horen.

Frans van Seumeren en ik hebben deze week bewust enkele interviews gegeven aan gerespecteerde bladen als NRC Handelsblad, Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Ons doel was om duidelijk en eerlijk te vertellen hoe we er als club voorstaan en waar de problemen liggen. Maar ook dat we alles nu goed in kaart hebben gebracht en weten hoe we de problemen gaan aanpakken en oplossen. Wij willen een eerlijk en helder beeld communiceren om zo de juiste verwachtingen te scheppen. Ook hebben wij de pers geïnformeerd over onze gedreven medewerkers die allen keihard werken aan de nieuwe toekomst van FC Utrecht. En de spelers die de handschoen hebben opgepakt. De fans die ons blijven steunen, met als voorbeeld de groep die afgelopen week in Amsterdam was. Dat doet onze spelers en de hele club zo'n goed. Helaas is de nadruk in de berichtgeving toch wat eenzijdig op de negatieve kanten van het nieuws komen te liggen. Dus is toelichting van mijn kant aan onze achterban gewenst.

Juist nu moeten we dicht bij elkaar blijven. En moeten we met z'n allen -spelers, trainers, supporters, fans, sponsors en medewerkers- vechten voor onze club. Nu moeten we er met z'n allen staan, zoals we eerder in de geschiedenis van FC Utrecht op moeilijke momenten hebben gedaan. Alleen dan kunnen we weer stappen gaan maken op weg naar een mooie toekomst.

In het AD van vandaag staat een verhaal dat een reëel beeld geeft van de werkelijkheid, maar de koppen boven het artikel kloppen totaal niet en halen de nuance uit onze boodschap. Jammer! FC Utrecht heeft een lening gehad van Frans van Seumeren om de kosten en niet alleen de salarissen te betalen. Echter, zoals eerder aangegeven, is de situatie de afgelopen maanden goed in kaart gebracht en wist de directie dat dit deze maanden zou kunnen gaan gebeuren. Het te laat ontvangen van enkele grote betalingen zorgt voor een tijdelijk probleem in de liquiditeit. Dat dit nog een keer kan gebeuren de komende maanden, sluiten we niet uit. Echter, voor de langere periode is ook de eerste prioriteit om liquide technisch weer zelfstandig te kunnen zijn en daar werken we nu elke dag aan. En we hebben financieel problemen om operationeel op een nul-resultaat uit te komen. Dat is al zes jaar niet het geval en daar willen we voor nu en altijd wel naar toe. Dat gaat niet zonder pijn en zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden. De plannen zijn gemaakt om dit binnen drie jaar operationeel (zonder transfers) voor elkaar te krijgen. Dat is een hele belangrijke eerste positieve stap in het proces.

De ambities stellen we helemaal niet bij, zoals wordt gesuggereerd in het verhaal. Nee, we zijn reëel, heb ik gezegd. Onze ambities waren de afgelopen drie jaar hoger. Dat kon toen ook, met dat uitgavenpatroon, met die selectie en die minder brede subtop. Onze ambities liggen nog wel degelijk in de subtop richting de komende jaren. Echter, die subtop is met de terugkomst van Vitesse, Heerenveen en Feyenoord en met Heracles, Roda JC en ADO Den Haag erbij, naast AZ, Groningen, Ajax en PSV groter geworden dan drie jaar geleden. De doelstelling voor dit seizoen en zeker ook het komende seizoen is tussen plaats 6 en 12 spelen. En dat plaats 8 of 10 daarin op korte termijn reëler is dan plaats 6, zeg ik daarbij eerlijk. We spraken over eerlijkheid en openheid. We gaan niet meer roepen 3 t/m 5, maar tussen 6 en 12 is reëel en subtop is de ambitie. We hebben, als we gevrijwaard blijven van de vele blessures die we hebben gehad van bepalende spelers en als de nieuwelingen de gewenning voorbij zijn ( hoe lang hadden Fortuné, Tanghe, Van den Bergh en anderen niet nodig?), een elftal voor de plekken 6 t/m 12.

Dat transfers noodzaak zijn, is nu in het AD tot kop verheven. Maar zoals eerder aangegeven is een transfer voor elke Nederlandse club van belang. Dus niet noodzakelijk, maar nodig. Voor AZ, zie Wernbloom deze winter, voor Feyenoord met Wijnaldum en Fer, voor FC Twente met Janko, voor FC Groningen met Matavz. Dat is nu eenmaal de positie van het Nederlandse voetbal. Dus ook FC Utrecht heeft er belang bij dat spelers worden verkocht. Zo zou Nana Asare bijvoorbeeld aan een nieuwe stap toe kunnen zijn. Kijk hoe hij speelt! Die jongen is bij ons gekomen om een stap naar de top te maken en dat moment zou deze of volgende zomer kunnen aanbreken. Is dat het geval, dan moeten we daarvan beiden, speler en de club, profiteren. Maar natuurlijk niet tegen elke prijs en op elk moment. Zo hebben we ook deze winter transfers van Wuytens en Asare kunnen voorkomen. Omdat men wist dat we die niet zouden laten gaan. En als er gaat worden verkocht, dan moeten we ook weer goed inkopen. Als we voor een euro verkopen, dan moeten we slim voor een halve euro nieuwe spelers met potentie inkopen. Dat komt onze club op termijn ten goede.

Ik hoor wel eens: 'ze hebben problemen, maar investeren wel in dure managers'. Het zijn echter veelal vervangers in plaats van nieuwe extra functies. Het klopt, dat dit iets meer kosten met zich meebrengt dan bij de voorgangers. Maar, de verwachtingen en vooral de eisen die ik aan ze stel zijn dan ook hoger. En ik ga er vanuit dat zij meer kunnen brengen voor onze club. Reorganiseren en bezuinigen is niet alleen in kosten snijden, maar ook investeren om beter, efficiënter en vooral effectiever te worden.

Kortom, er gebeurt veel rondom FC Utrecht. We staan in de picture en dus heeft iedereen een mening over onze club. Ik heb er geen moeite mee als mensen of professionals ons inhoudelijk kritisch benaderen. Soms is daar alle reden toe en dan mag het ook. Maar als niet het volledige verhaal wordt verteld en het accent onterecht op het negatieve nieuws komt te liggen, dan sta ik op. Vandaar deze brief aan jullie, omdat ik vind dat jullie, net zoals de spelers en onze medewerkers, recht hebben op de juiste informatie, want het is de club van ons allemaal.

Laten we zondag met z'n allen achter ons elftal gaan staan en laten zien dat de Utrechtse mentaliteit er eentje van 'overwinnaars' is. Nu komt het beste in de Utrechter naar boven, dat heeft het verleden bewezen.

Samen knokken we voor de nieuwe toekomst! We hebben jullie daarbij hard nodig!

Wilco van Schaik
Algemeen directeur FC Utrecht

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 25 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing