FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

(Open) brief aan de KNVB

01-06-2015

6 reacties


Geachte dames en heren van de KNVB,

Middels deze mail reageer ik op de straf die u FC Utrecht heeft opgelegd naar aanleiding van de verschrikkelijke anti-semitische spreekkoren tijdens de laatste editie van FC Utrecht-Ajax.

Voor ik verder ga, wil ik u eerst melden dat ik een doodgewone supporter ben, van FC Utrecht, daarnaast ben ik gewoon een voetballiefhebber die graag naar voetbalwedstrijden kijkt, nationaal en internationaal, meestal via FOX. Wie er kampioen wordt is mij om het even, de kampioen is over een heel seizoen genomen de beste club geweest en ik heb daar verder niet zoveel emotie bij. Als mijn cluppie het tegen een grotere club opneemt dan hoop ik altijd maar dat ze een goed resultaat halen en dat ze in ieder geval hun stinkende best doen om het die grotere club zo moeilijk mogelijk te maken. Ik slik de nederlagen en teleurstellingen op een rustige manier en ga om die reden ook nooit gefrustreerd naar huis. Ik scheld geen spelers van de tegenstanders uit, ik bedien me niet van kwetsende spreekkoren en aan slopen en vechten ga ik me ook niet bezondigen, omdat ik daarmee mijn club een slechte naam bezorg. Zoals ik zijn er, verdeeld over alle clubs, honderdduizenden supporters. Mensen die alleen maar voor het spelletje voetbal naar voetbal kijken. Die hele grote groep heeft last van een kleine groep, notoire sfeerverziekers/relschoppers die altijd en overal rotzooi willen schoppen. Vaak verbaal en soms ook met fysiek geweld.

Dan nu de laatste FC Utrecht-Ajax; daar was een heel klein groepje verantwoordelijk voor een verschrikkelijk liedje over Joden, bedoeld om de Ajax aanhang te provoceren. Ikzelf heb de wedstrijd op FOX gevolgd en de dienstdoende verslaggever sprak er schande van, terecht natuurlijk. Ik wist op dat moment al dat mijn club door u, de KNVB gestraft zou gaan worden. De maatschappelijk woede was groot en voorspelbaar. Het was ook verschrikkelijk. Toch wil ik er een paar kanttekeningen bij plaatsen;

1) Kunt u mij uitleggen waarom de bezoekers uit Amsterdam, massaal "Kanker Utrecht" mochten scanderen? Waarom treedt u daar niet tegenop? Voor mij persoonlijk is die tekst namelijk bijzonder kwetsend, mijn vrouw heeft 2 jaar achter elkaar tegen die ziekte moeten strijden, daarom doet het mij pijn dat u daar niets aan doet. Net zomin als dat Ajax daar wat aan doet.
2) Waarom mag diezelfde Ajax aanhang al jarenlang Israëlische vlaggen het stadion mee naar binnen nemen? Waarom mag die aanhang zelf luidkeels "Joden, Joden" scanderen? U vindt dat kennelijk normaal en gepast, want u spreekt zich er nooit over uit. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden die op gajes van alle clubs van toepassing zijn.

Wij, de normale, echte liefhebbers, hebben daar last van. U vraagt zich wellicht af welke "last" wij dan van ondervinden. Ook dat ga ik u in het vervolg van deze mail haarfijn uitleggen.

1) Als ik een uitwedstrijd van mijn club wil bezoeken dan krijg ik en met mij alle andere echte fans, vaak te maken met de zogenaamde "combi regeling", georganiseerd vervoer naar de club waartegen gespeeld moet worden en waarbij bijvoorbeeld een spontaan cafébezoek in de betreffende plaats, uitgesloten is. Bij aankomst in het stadion word je dan als uit-supporter "opgeborgen" in een uithoek van het stadion, met slecht zicht op het veld, belabberde sanitaire voorzieningen etc. Een "behandeling" die echte liefhebbers niet verdienen lijkt me, uw organisatie vindt het echter allemaal prima. Waardoor de normale fan zich nou niet bepaald vertegenwoordigd weet door u.

2) Als ik graag een wedstrijd van bv. Ajax, PSV of Feyenoord wil bezoeken, tenslotte ben ik een liefhebber, dan is dat onmogelijk, want ik kan bij die clubs met mijn FC Utrecht clubkaart geen kaartje kopen. Daarmee worden ik en met mij dus die duizenden andere liefhebbers gecriminaliseerd en dat terwijl wij nog nooit iets misdaan hebben.

Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de uitwassen van uw beleid ten aanzien van voetbalsupporters. Ik voel mij daardoor absoluut niet serieus genomen door uw sportbond en dat is eigenlijk best triest, omdat ik behoor tot een hele, hele grote meerderheid van echte voetbalfans die door dat kleine clubje raddraaiers overal in Nederland in een hoek worden gezet waar we niet thuishoren.

De oplossing is in mijn ogen heel simpel; maak nu eens echt werk van die keiharde voetbalwet! Isoleer die hardleerse hufters die de boel al jarenlang verzieken. Eis van de overheid dat ze die wet invoeren en toepassen. Of zeg in de publiciteit dat u maling heeft aan de belangen van echte supporters, dan is dat tenminste duidelijk.

Ik weet bijna zeker dat u mij niet persoonlijk gaat benaderen, maar ik hoop wel dat u beseft dat bovenstaande leeft onder al die duizenden echte fans, die meer en meer de stadions zijn gaan mijden en alleen maar van die mooie sport willen genieten. Ik wens u veel wijsheid toe!

Met sportieve groet,

Jan van Staa

(foto: f-side.nl)

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing