FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Ook pepermuntjes voor Feyenoord-fans

12-12-2011

5 reacties


Wat een verschil met een week geleden. Nu een echte, spannende wedstrijd op de grasmat en geen veegpartij binnen en buiten het stadion zoals tegen FC Twente. En ook een totaal andere sfeer op de tribunes, waarbij de slechte smaak van zeven dagen eerder grotendeels werd weggespoeld. Bijna letterlijk in Vak P waar in rij 43, op de plaatsen 3 en 4, ineens twee jeugdige supporters zaten die we nooit eerder hadden gezien.

Bij navraag bleek het stel afkomstig te zijn uit Nootdorp en Delft. Ilse en Jaap volgen hun favoriete club Feyenoord bij alle thuis- en uitwedstrijden. Maar dit keer bleek het uitvak in Galgenwaard uitverkocht zodat ze een tribunekaartje hadden moeten kopen. ,,En na de berichten van vorige week waren we er niet gerust op. Misschien zouden we tussen fanatieke FC Utrecht-supporters terecht komen. En daarom hebben we onze Feyenoord-spullen vandaag maar niet aangetrokken.''

Hun angst bleek totaal ongegrond. We raakten meteen in een vriendelijk gesprek gewikkeld over de ontwikkelingen in De Kuip en Galgenwaard. En keken samen vertederd naar zeshonderd kids die vlak voor de aftrap in witte T-shirts de tekst 'Voetbal is ook van mij' uitdroegen. Tijdens de wedstrijd deelde onze achterbuurman traditiegetrouw pepermuntjes uit, ook de twee Feyenoord-fans naast ons deelden spontaan mee met deze snoeperij.

Het paste ook helemaal in het beeld van deze middag dat de punten broederlijk werden gedeeld. Wel keken met enige afgunst naar de beweeglijke Feyenoord-spits John Guidetti (waar blijft onze spits Alexander Gerndt?) en naar de trukendoos van Jerson Cabral. Onze buren complimenteerden ons met de hartstochtelijke inzet van FC Utrecht. ,,Daar kunnen onze jongens nog iets van leren. Na die snelle voorsprong hadden we gewoon moeten doorstomen.''

Toen de pepermuntjes op waren en scheidsrechter Pieter Vink het eindsignaal had laten klinken, gaven we elkaar een hand. Het was in Vak P een mooie middag geweest. Zoals je het iedere thuiswedstrijd zou wensen. Want voetbal is van iedereen.

Hans van Echtelt

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing