FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Ook op Ameland stijgt spanning ten top

13-11-2011

0 reacties


Het is zondagmiddag vlak voor half één. Eigenlijk zou ik nu gespannen in Vak P moeten zitten met mijn maatjes maar dat is dit keer niet het geval. Een half jaar geleden heb ik namelijk een weekend Ameland geboekt voor begin november. Niet wetend dat de competitieleider van de KNVB hier in het geheel geen rekening mee wenste te houden. En op deze datum zomaar de kraker tussen FC Utrecht en Ajax programmeerde.

Maar ook op Ameland stijgt op deze zondag de spanning ten top. Naar de radio luisteren naar je favoriete club heeft ook een aparte bekoring. Je moet namelijk je fantasie laten werken bij al de tien doelpunten die in een kolkend Galgenwaard worden geproduceerd. Omdat Radio Utrecht niet te ontvangen is in ons vakantieplaatsje Buren, doen we het met met Radio 1. Dus wordt het live verslag uit Galgenwaard vaak hinderlijk onderbroken door verslaggeving van het NK schaatsen.

Het meest enerverend blijkt via de radio de blessuretijd die arbiter Ruud Bossen laat spelen. Gelukkig doet de NOS-verslaggever rechtstreeks verslag van die enerverende slotfase. We huiveren wanneer Sulejmani net naast schiet en Bulykin juist over het doel kopt. ,,Het zal vandaag toch weer geen Lucky Ajax worden'', hoor ik mezelf angstig mompelen.

En dan de climax, in de slotminuut. De verslaggever vertelt opgewonden hoe Kenneth Vermeer uittrapt, en daarbij gestoord wordt door Leon de Kogel. En hoe Anouar Kali vervolgens de bal onderschept en met een magistrale actie de bal in het lege Ajax-doel schuift. Mijn vriendin roept verschrikt ‘O, neen' want ze denkt dat Kali bij Ajax voetbalt. Ik kan haar snel uit de droom helpen.

Vervolgens kunnen we de gelukwensen in ontvangst van onze ‘huisbaas' Nico Oud, een fervent Ajax-supporter en locoburgemeester van Ameland. Wanneer Frans van Seumeren zich op korte termijn terugtrekt in zijn huisje op dit eiland, kan hij met opgeheven hoofd door het dorp fietsen. ‘Zijn' FC heeft landelijk historie geschreven.

Hans van Echtelt

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing