FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Onze supporters hebben recht op verstandig beleid

08-07-2013

12 reacties


Met de traditionele Open Dag werd zondag het officiële startsein gegeven voor het voetbalseizoen 2013/2014. Natuurlijk, de meeste elftallen zijn al volop in training en speelden al oefenduels in de provincie, maar de echte presentatie vond zondag plaats. Voor het oog van ruim 10.000 man beleefden de fans een prachtige dag.

Via e-mail, telefoon, fora, sociale media en de open dag, krijgt het management van FC Utrecht echter veel vragen over de samenstelling van de selectie waarmee FC Utrecht het nieuwe seizoen in gaat. De club wil hier open en eerlijk over zijn. “Ik merk en hoor de laatste dagen wat onrust onder onze supporters”, vertelt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Deze onrust kan ik begrijpen. We willen met z’n allen het hoogst haalbare, maar moeten niet vergeten waar we vandaan komen en dat op dit moment de middelen beperkt zijn.”

In de selectie van FC Utrecht die zondag werd gepresenteerd, ontbreekt een aantal spelers dat vorig seizoen nog voor FC Utrecht voetbalde. Deze spelers voetballen dit seizoen elders. “Het verkopen van spelers voor de juiste prijs, is noodzakelijk in het proces van gezondmaking van FC Utrecht”, benoemt Van Schaik. “Mike van der Hoorn was voor ons een topper en levert ons een geweldig mooi bedrag op. Voor Jacob Mulenga is veel interesse en het is reëel dat ook hij tegen een goede prijs verkocht wordt. Onze supporters hebben het recht om ook over 10 jaar nog naar FC Utrecht te kunnen! We moeten de club gezond maken, daar hoort de verkoop van spelers bij.”

“Vorig jaar hebben we het met een vijfde plaats uitstekend gedaan. Maar, de doelstelling blijft onveranderd. Zolang de club financieel niet gezond is, willen we - evenals vorig seizoen de doelstelling was - spelen tussen plek 6 en 12. Dat moet wel voor iedereen het nuchtere uitgangspunt blijven. Anders worden onrealistische verwachtingen gewekt. Na 2015, als de club financieel weer gezond is, gaan we ons met FC Utrecht proberen structureel te nestelen in de subtop. Dat blijft immers onze lange-termijn-doelstelling. Tot die tijd werken we hard aan herstel en het creëren van de voorwaarden om dit doel realiseerbaar te maken. Het verkopen van goede spelers tegen de juiste financiële voorwaarden, hoort hierbij.”

Voor Mike van der Hoorn wordt door FC Utrecht een vervanger gezocht. Bij een eventueel vertrek van Jacob Mulenga wordt gekeken naar een extra spits. “We zoeken vervangers, maar de lat ligt hoog”, licht Van Schaik toe. “We kunnen het ons niet permitteren om spelers aan te trekken die niet blijken te voldoen aan onze verwachtingen. We zijn voorbereid, maar doen niets overhaast. Het kan zijn dat we met z’n allen dus geduld moeten opbrengen. We gaan het geld niet over de balk smijten. Onze supporters hebben recht op verstandig beleid!”

“We hebben een talentvolle jonge ploeg staan, waar we alle vertrouwen in hebben. Een ploeg die samen met het Utrechtse publiek iedere wedstrijd wil winnen. De ploeg zal tijd nodig hebben om te groeien. Maar, kijk naar de namen in onze selectie, de internationals en de potentie in het elftal: daar staat echt wat! Onze staf heeft bewezen als het de tijd krijgt spelers beter te maken. Nu de Open Dag is geweest en het seizoen officieel is geopend, gaan we toewerken naar de eerste duels in de Europa League. Laten we genieten van dit avontuur en zorg dat je erbij bent”, besluit Van Schaik.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcuphoto.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing