FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ontspannen sporten in De Hoogstraat

06-04-2011

0 reacties


Zo'n 150 kinderen die revalideren bij De Hoogstraat in Utrecht kregen woensdagmiddag bezoek van de voltallige selectie van FC Utrecht. (behalve Kevin Strootman, hij was actief met de Forza Tour in Alphen aan de Rijn). Zowel binnen als buiten in de stralende zon genoten de kinderen met hun ouders van de aanwezigheid van de voetballers, trainers en medische begeleiding van FC Utrecht. Naast de blije gezichten bij de kinderen waren ook de spelers buitengewoon ontspannen en vrolijk.

Daar waar de spelers van FC Utrechts als voetballer over bovengemiddeld veel talent beschikken, betekent dit niet dat ze goed zijn in andere sporten. Dries Mertens moest zich echt uitsloven om tijdens een partijtje badminton niet te verliezen van veel jongere kinderen. Het was dezelfde Mertens die Frank Demouge een nat pak bezorgde. Onder grote hilariteit van de kinderen en spelers gooide hij een emmer water vanaf de brug over de in een kano zittende spits.

Michel Vorm moest bij het doelschieten proberen de schoten van de kinderen te pareren. Een snelheidsmeter liet zien hoe hard de ballen op hem afkwamen. De Australische voetballers Oar, Sarota en Zullo keken hun ogen uit. "In Australië zie je dit soort bezoeken van voetballers ook wel", zei Michael Zullo. "Maar hier is echt alles uit de kast gehaald om de kinderen van De Hoogstraat, maar ook ons als spelers een ontzettend leuke middag te bezorgen", aldus Zullo.

Dat rolstoelhockey niet eenvoudig is, ondervond Edouard Duplan. "Ik heb wel eens in een rolstoel gezeten tijdens een partijtje rolstoelbasketbal, maar dit is andere koek", hijgde de Franse aanvaller. "De rolstoel sturen en ook nog een hockeystick vasthouden is echt ontzettend zwaar, maar het is wel heel leuk om te doen. Vooral samen met de kinderen die hier zijn."

Een impressie van het bezoek aan De Hoogstraat is donderdag te zien op Eredivisie Live om 18.00 uur en daarna op FCUtrecht.TV.

Revalidatiecentrum De Hoogstraat
Bij De Hoogstraat revalideren kinderen, jongeren en volwassenen, die door een aandoening of ziekte beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven. Revalideren is leren om zo zelfstandig mogelijk te leven met een chronische ziekte of blijvende beperking. Kinderen krijgen in De Hoogstraat behandeling en advies van een team onder leiding van een revalidatiearts. Afhankelijk van de situatie betrekt het centrum aan de Rembrandtkade in Utrecht-Oost verschillende deskundigen bij de behandeling. Kinderen leren zoveel mogelijk zelf te doen, uiteraard met zorg en begeleiding waar dat nodig is. Tijdens de revalidatie is de blik al gericht op de periode daarna.

De spelers, trainers en medische staf van FC Utrecht zijn blij dat ze ieder seizoen een bezoek mogen brengen aan het revalidatiecentrum. Ze komen volgend jaar graag weer terug. Het bezoek maakte onderdeel uit van de Sportief toer 2011. Tijdens deze toer sporten jongeren met en zonder handicap met en tegen profvoetballers. Op twintig locaties in Nederland namen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende sporten. De toer is een initiatief van de Stichting Cardo, de Johan Cruyff Foundation en de Johan Neeskens Foundation.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing