FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ongekende sfeer in Liverpool

16-12-2010

16 reacties


De in grote getale meegereisde FC Utrecht-supporters zorgden de afgelopen dagen voor een ongekende sfeer in Liverpool. In de stad en in het stadion op Anfield Road waren bijna 4000 supporters van FC Utrecht aanwezig. De wijze waarop zij zich vermaakten in de stad was optimaal en de supporters ondersteunden de Utrecht-spelers gedurende de hele wedstrijd met groot enthousiasme.

Ook grootaandeelhouder en gedelegeerd commissaris Frans van Seumeren was in Liverpool; uiteraard om de wedstrijd te zien en het team aan te moedigen, maar ook om te ervaren hoe de supporters van FC Utrecht hun verblijf in de stad vorm gaven. "Ik vond de sfeer in het stadion fantastisch, maar vooral in de stad was het een feest van verbroedering", zei hij donderdag, terugkijkend op zijn verblijf in Liverpool. "Het was één groot feest in de stad. Er is daar geen wanklank gevallen." Van Seumeren heeft vooral veel respect voor de supporters die een lange busrit over hadden om FC Utrecht tegen Liverpool te zien spelen. "Ik vind het echt ongelooflijk, dat die mensen zich zo veel moeite getroosten. Zij betekenen echt het fundament onder FC Utrecht en op dat enthousiasme kunnen we verder bouwen. Dit is de Utrechtse identiteit", aldus de grootaandeelhouder. "Ik wil onze supporters dan ook bedanken voor hun steun tijdens ons Europese avontuur van afgelopen half jaar."

Voor Liverpool FC was het ook ongekend hoeveel supporters van een bezoekend team de wedstrijd bezochten. Nog nooit ontving ze zoveel uitsupporters bij een Europese wedstrijd. De lokale autoriteiten roemden de sfeer in de stad en in het Anfield stadion. Zij waren zeer te spreken over hoe de Utrechters zich voor en na de wedstrijd in de stad gedroegen. De leiding van Liverpool heeft overigens aan de UEFA laten weten, dat de samenwerking tussen Liverpool en FC Utrecht bij de twee wedstrijden zo goed en professioneel was, dat die als voorbeeld mag dienen voor andere clubs die in de Europa League spelen of dat nog gaan doen. Voorzitter Jan Willem van Dop was trots op deze mededeling. "We hebben de afgelopen periode veel geleerd, maar we hebben ook laten zien, dat we als club in staat zijn ons ook internationaal op een professionele manier te manifesteren", aldus Van Dop. "Ook in dat opzicht hebben we als organisatie stappen gemaakt."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing