FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Oefenduel tegen NEC eindigt gelijk

21-07-2017

0 reacties


In een vriendschappelijke wedstrijd speelde FC Utrecht vanmiddag (vrijdag) gelijk tegen NEC. De vier doelpunten die vielen op Sportcomplex Zoudenbalch, werden over beide helften en teams verdeeld: 2-2. 

Gortdroog. Zo mag je het schot dat Sylla Sow na een uur spelen in de oefenpartij tussen FC Utrecht en NEC gerust noemen. Sow, die jarenlang als jeugdspeler in Nijmegen speelde maar de Keizerstad in 2015 verruilde voor de Domstad, ziet een gaatje. Kijkt, mikt, schiet, scoort, juicht. De bal is voor Joshua Smits onhoudbaar. En de stand is na de treffer van Sow weer gelijk: 2-2.

Venema is er als de kippen bij
Het is de tweede keer deze middag, en zou later ook de laatste maal blijken te zijn, dat FC Utrecht terugkomt van een achterstand. Dat gebeurt voor het eerst op slag van rust. Na een slordige breedtepass in de defensie van de Gelderlanders is Nick Venema er als de kippen bij om toe te slaan. De spits uit Austerlitz prikt de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

Heinloth knalt ‘m binnen
De treffer van Venema is er één die valt kort na twee FC Utrecht-kansen. Smits keert een paar minuten voor de 1-1 knap een schot van Mitchell van Rooijen en heeft geluk als een inzet van Odysseus Velanas niet tegen de touwen, maar op de paal eindigt. Aan de andere kant van het veld is een andere mee opgekomen speler wél trefzeker met een afstandschot. Dat is Michael Heinloth. De Duitse verdediger profiteert van laconiek optreden van de FC Utrecht-spelers en knalt met links binnen. Na een kwartier spelen staat het dan 0-1 in Utrecht.

Grot frommelt succesvol
Ook vrij rap na de pauze ligt niet al te doortastend ingrijpen in de Utrechtse achterhoede aan de basis van een Nijmeegse treffer. Die wordt gemaakt door Jay-Roy Grot, die in twee instanties de bal achter Nick Marsman weet te frommelen (1-2). Voor Grot’s goal geldt net als voor de treffer van Heinloth dat FC Utrecht, waarvoor voetballers in actie komen die daags ervoor in de Europa League-partij tegen Valletta FC geen of weinig minuten hebben gemaakt, nog een trefzeker antwoord in petto heeft. En dus krijgt het onderonsje in Utrecht geen winnaar.

Donderdag weer Europa League-voetbal
Voor FC Utrecht’s vlaggenschip staat donderdag de volgende wedstrijd op de rol. Dan is het Lech Poznan dat in Stadion Galgenwaard de opponent is van het team van trainer/coach Erik ten Hag. Het duel met de Poolse ploeg is de heenpartij van de derde voorronde van de Europa League, en de kaartverkoop voor die wedstrijd is inmiddels in volle gang.

FC Utrecht - NEC 2-2 (1-1)
16. Michael Heinloth 0-1
45. Nick Venema 1-1
49. Jay-Roy Grot 1-2
61. Sylla Sow 2-2

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht: 
Nick Marsman; Giovanni Troupée (64. Bart Sinteur), Ramon Leeuwin (80. Gino Demon), Dario Dumic (80. Rick van der Meer), Robin van der Meer; Maarten Peijnenburg, Odysseus Velanas, Urby Emanuelson (80. Shayne Pattynama), Bilal Ould-Chikh (33. Sylla Sow); Mitchell van Rooijen (64. Issa Kallon), Nick Venema (80. Jeredy Hilterman).

Opstelling NEC:
Joshua SmitsMichael HeinlothRobin Buwalda (68. Michael den Heijer), Wojciech GollaGuus Joppen (68. Niek Hoogveld); Gregor Breinburg (46. Janio Bikel), Ferdi Kadioglu, Ragnar Oratmangoen; Jordan Larson, Kévin Mayi (46. Jay-Roy Grot), Mohamed Rayhi (68. Joey Sleegers).

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing