FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Nieuwe uitbater wil van De Heksenketel echt sportcafé maken

26-04-2013

19 reacties


True Support-bestuurslid Marcel Assink is de nieuwe uitbater van sportcafé De Heksenketel. Hij bereikte vanmiddag met de gemeente Utrecht een akkoord over de huur van de horecagelegenheid bij Sportcentrum Galgenwaard.

De ondernemer uit Zeist is blij met de nieuwe uitdaging. “Het is een mooi en leuk bedrijf met een goed concept. Ik ga het wel iets meer gestructureerd aanpakken: meer onderhoud en meer schoonmaak. Het moet allemaal wat vlakker gaan lopen. Leden van True Support weten bijvoorbeeld dat de drankvoorraad de laatste tijd niet altijd op orde was. Dat moet anders.”

Assink heeft de nodige horeca-ervaring. Zo is hij met zijn vrouw Astrid Wijbenga en voormalig Heksenketel-bedrijfsleider Mark Driessen, eigenaar van Trattoria La Collina in Zeist. Daar gaat de bezoeker van De Heksenketel wel iets van merken, voorspelt hij. “De huidige kaart blijft, maar er komen ook andere gerechten. Een lekkere pasta bijvoorbeeld.”

Wijbenga en Driessen zijn ook de compagnons met wie Assink in De Heksenketel stapt. Assink gaat zelf de komende anderhalf jaar de bedrijfsvoering van De Heksenketel ter hand nemen.

Assink ziet kansen om de identiteit van De Heksenketel te versterken. “Het moet meer sport gaan uitstralen. De bar is primair bedoeld voor bezoekers van Sportcentrum Galgenwaard. Bovendien grenst het aan het stadion en is het op wedstrijddagen het home van supportersorganisatie True Support. Mensen komen er samen rondom sport. Ik wil dan ook op termijn wat leuke zitjes creëren en wat schermen plaatsen waarop altijd sport te zien is: Sport1, Eredivisie Live, ESPN, et cetera. Het moet meer een sportbar worden.”

De nieuwe uitbater wil het voor leden van True Support mettertijd ook aantrekkelijker maken om De Heksenketel te bezoeken. “De Eredivisiewedstrijden die voor en na de thuiswedstrijd van FC Utrecht worden gespeeld, zullen te zien zijn op Eredivisie Live. Ik ga niemand ontmoedigen om uitwedstrijden te bezoeken, maar het is voor wie niet gaat wel leuk om de wedstrijd in De Heksenketel samen te bekijken met een hapje en een drankje.”

Sinds februari 2012 is Assink bestuurslid van Stichting True Support. Hij heeft overwogen om terug te treden om belangenverstrengeling te voorkomen. “Maar op uitdrukkelijk verzoek overige bestuursleden ben ik daarop teruggekomen. Ik had ook met pijn in het hart afscheid genomen. Het is een fijne groep mensen die goed bezig is. Ik zou de anderen tekort doen als ik nu afscheid nam, zo voelde het.”

Als ondernemer heeft hij gedeelde belangen met True Support. Zo zal hij zich hard maken voor een permanente opening van de deur naar de Zuidpromenade op wedstrijddagen. Ook zal hij zich verzetten tegen de door burgemeester Wolfsen aangekondigde drooglegging rond risicowedstrijden. “Al moet je wel beseffen dat ik voor mijn omzet een stuk minder afhankelijk ben van Utrechtsupporters dan bijvoorbeeld de uitbaters van Number 4 of DITO. De Heksenketel is er primair voor mensen die komen sporten in Sportcentrum Galgenwaard.”

Op de foto v.l.n.r. Mark Driessen, Marcel Assink en Astrid Wijbenga.

Tekst: Joost Goes


Reacties

Bij dit bericht zijn 19 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing