FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Nieuwe tv-deal goed voor FC Utrecht"

08-08-2012

6 reacties


In het diepste geheim is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe televisiedeal voor de Eredivisie. Als clubs zijn we hier nauw bij betrokken geweest. FOX International Channels (FIC) sluit zich aan bij Eredivisie Media & Marketing CV (EMM). Het Amerikaanse mediabedrijf verwerft een 51% belang in EMM. Het voorstel daartoe is unaniem aangenomen door alle 18 eredivisieclubs, de KNVB en tv-producent Endemol. Door het bestaande succes van Eredivisie Live te koppelen aan de internationale kennis, ervaring en het netwerk van FIC op het gebied van sportzenders, willen de twee partijen de Nederlandse voetbalfans een nog betere beleving bieden.

EMM is het mediabedrijf dat in 2008 werd opgericht door de Eredivisie clubs en Endemol. Binnen de onderneming worden de collectieve media- en sponsorrechten geëxploiteerd namens en ten behoeve van de 18 eredivisieclubs. EMM is vooral bekend van de exploitatie van televisiezender Eredivisie Live. Fox International Channels is in Nederland actief met National Geographic Channel en de digitale zenders 24Kitchen, Nat Geo Wild en FOXlife.

"Goede deal"
Ook voor FC Utrecht is deze deal een goede, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Met de inzet van die kennis, expertise en het bijbehorende netwerk zetten we een belangrijke volgende stap in het succes en de groei van Eredivisie Live. Voor de Nederlandse clubs en fans is het goed nieuws dat we een dergelijke sterke partner kunnen verwelkomen. Samen bouwen we de komende jaren verder aan een succesvol en innovatief Eredivisie Live, een stevig fundament voor het totale voetbal en een verbeterde beleving voor de fans."

Goede stap in ons herstel
"Fox is als eerste een prachtige partij om mee samen te werken", meent Van Schaik. "Voor FC Utrecht betekent deze deal ook een vermeerdering van de media inkomsten. En dat is zeer wenselijk gezien de financiële situatie waarin we als club zitten. Maar ik wil er wel bij zeggen dat het probleem van FC Utrecht groter is dan de paar procenten die we nu per jaar meer gaan krijgen. Media-inkomsten maken nu zo'n 15% van onze inkomsten uit. Deze zullen stijgen naar zo'n 20% en de komende jaren kan dit zelfs nog iets groeien. Het is een versnelde stap in ons herstel om financieel gezond te worden. En elke extra stap kunnen we op dit moment hard gebruiken", benadrukt de algemeen directeur.

Hoge verwachtingen
"Dus we zijn blij met deze deal, want met Fox krijgen we als eredivisieclubs voor ons kanaal Eredivisie Live enorm veel know-how en expertise op het gebied van pay-tv binnen. Het grootste mediabedrijf in de wereld staat voor groei, expansie, innovatie en ontwikkeling. Dat juichen wij als FC Utrecht toe en hebben daar hoge verwachtingen van. Dus nogmaals we zijn er zeer content mee, want dit komt ons herstel ten goede."

"En dat is extra nodig nu de politiek het voetbal als schietschijf heeft aangemerkt. We hebben eerder al een éénmalige aanslag gehad via de 16% 'rijkeluistax', wat de clubs heel veel extra kosten heeft opgeleverd. En nu overweegt de politiek ook de politiekosten nog door te gaan berekenen aan de clubs. Dan kan dat hele verhaal van gezondmaking direct de kast in. Maar ik hoop dat het gezonde verstand in de Tweede Kamer zegeviert. Deze televisiedeal is weer eens gelukkig is iets positiefs voor de clubs in deze barre tijden van recessie. Maar laten we ons niet rijk rekenen, want ook met deze tv-deal zijn we er nog lang niet. Bij FC Utrecht moeten wij door gaan op de ingeslagen weg om de club structureel gezond te maken. We hebben de bodem bereikt en gaan nu stap voor stap vooruit", benadrukt Van Schaik.

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing