FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Nieuwe jeugdtrainers voor FC Utrecht

26-04-2013

0 reacties


Claudio Braga en Mourad El Idrissi zijn met ingang van het seizoen 2013/2014 jeugdtrainer in de FC Utrecht Academie. Beide trainers tekenen een contract voor één seizoen bij FC Utrecht. Braga krijgt FC Utrecht O17 onder zijn hoede. El Idrissi wordt trainer van FC Utrecht O12.

FC Utrecht houdt met het vastleggen van Braga en El Idrissi vast aan het beleid om naast talentvolle trainers met een verleden bij FC Utrecht ook trainers van buitenaf aan de club te binden. Claudio Braga komt over van PSV, terwijl El Idrissi al een aantal jaar stageloopt bij diverse jeugdelftallen.

Claudio Braga
“Claudio is een ervaren kwaliteitstrainer”, legt Technisch Manager a.i. en Hoofd Opleidingen Henny Lee uit. “In het verleden was hij jeugdtrainer bij onder andere Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV. Bij het Portugese Vitória Setúbal was hij assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij heeft ervaring, en dus expertise, opgedaan op het hoogste niveau, met name ook als het gaat om het werken met jongens van 16, 17 jaar. Een trainer met de capaciteiten om de FC Utrecht Academie mede te ontwikkelen naar het gewenste topniveau.”

Claudio Braga wordt naast trainer van FC Utrecht O17, assistent-trainer van O15. Ook gaat hij ondersteunen bij activiteiten die worden georganiseerd om de opleidingsclubs uit het RAC-samenwerkingsverband naar een hoger niveau te brengen. Braga: “Vanaf minuut één heb ik een warm gevoel bij FC Utrecht en de mensen. Ik ga op een sneltrein stappen. In rap tempo wil de club vooruit, maar wel met oog voor heel veel kwaliteit. Het wordt hard werken om met maatwerk de echte toptalenten naar het stadion te brengen. Maar, kwaliteit is zeker aanwezig bij FC Utrecht.”

Mourad El Idrissi
El Idrissi is bekend met FC Utrecht. “Mourad loopt dit seizoen stage bij O17, assisteert bij O13 en is trainer van onze RTO”, zegt Lee. “Ook heeft hij trainerservaring opgedaan in het amateurvoetbal. Kortom een trainer die de werkwijze van de FC Utrecht Academie kent en heeft bewezen over de juiste competenties te beschikken om het Utrechtse talent te ontwikkelen. Daarbij beschikt Mourad over pedagogische kwaliteiten, waarmee hij complementair is aan onze trainersstaf.”

“Ik heb de professionaliseringsslag die FC Utrecht heeft ingezet van dichtbij meegemaakt en zien gebeuren”, zegt El Idrissi. “Graag draag ik mijn steentje bij aan het verder professionaliseren van de academie tot een academie die tot de top van Nederland behoort. De jongens die komend seizoen instromen bij O12 heb ik meegemaakt vanaf de eerste talententraining van de RTO. Ik heb veel zin om met hen aan de slag te gaan.”

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing