FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Nieuw camerasysteem zondag in werking

10-12-2015

1 reactie


Een nieuw camerasysteem is succesvol geïnstalleerd in Stadion Galgenwaard. De hypermoderne apparatuur wordt zondag, als FC Utrecht tegen Ajax speelt, voor het eerst gebruikt.

Het nieuwe zogeheten CCTV-systeem bestaat uit zowel vaste als beweegbare camera’s, die zijn voorzien van de nieuwste technieken. Het meest voorname verschil tussen het nieuwe en het oude systeem, is dat er nu een IP-videosysteem is gemonteerd door Bosch Security Projects. De minimale resolutie van de camera’s is Full HD (1080p) oplopend naar Ultra HD (4K).

Met de camera’s wordt de mogelijkheid gecreëerd om, in geval van incidenten, personen te kunnen identificeren, zowel live als op opgenomen beeld. Voor dat laatste worden met name de Ultra HD-camera’s ingezet. De camera’s worden gekoppeld aan een zogeheten video management systeem, waarmee naast FC Utrecht zelf ook de politie de camera’s kan bekijken, beheren en bedienen.

Het systeem is zodanig opgebouwd dat er sprake is van een optimale balans tussen camera-aantallen, specificaties (zoals pixeldichtheid) en continuïteit. Concreet wil dat zeggen dat de apparatuur zodanig is geïnstalleerd dat bij een defect van een camera het beeld door een nabijgelegen camera kan worden overgenomen.

In totaal zijn er in en rond Stadion Galgenwaard 61 nieuwe camera’s geïnstalleerd. Soortgelijke systemen hangen in het Philips Stadion in Eindhoven, het RheinEnergie Stadion in Köln (Duitsland) en het Allianz Riviera Stadion in het Franse Nice.

“Met de installatie van dit nieuwe systeem behoren we tot de technologische top op dit gebied in Europa”, weet Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Het is belangrijk om te benadrukken dat het systeem er niet alleen is voor gebruik bij calamiteiten of incidenten, maar juist ook om de in- en uitstroom van publiek tijdens wedstrijden in goede banen te leiden.”

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing