FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Neeskens in beeld als opvolger Du Chatinier

10-05-2011

10 reacties


Terwijl FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier nog in het zadel zit, gelden Erwin Koeman, Johan Neeskens en Marco van Basten als belangrijkste kandidaat-opvolgers van de geplaagde coach. Zijn positie wankelt nadat een slap en inspiratieloos FC Utrecht een riante positie in de strijd om de play-offs uit handen gaf.

Dat FC Utrecht in de slotweek van de competitie feitelijk nog voor spek en bonen speelt, doet pijn bij de ambitieuze eredivisionist. Want hoewel er miljoenen in de FC-selectie zijn gepompt, is de kans aanzienlijk dat Utrecht na zondag klaar is. Ook al wint Utrecht zelf van AZ, dan nog is het afhankelijk van een stuntje van ADO op het kunstgras van Heracles om plek acht te kunnen pakken.

Mocht dat niet lukken, dan is de doelstelling (play-offs en liefst Europees voetbal) niet gehaald. Dat betekent vrijwel zeker het einde van hoofdtrainer Ton du Chatinier. Wat hem eventueel ook volgend seizoen nog in het zadel zou kunnen houden, is de niet al te rooskleurige financiële huishouding van Utrecht. Ook dit seizoen stevent Utrecht - ondanks de Europese toernee - wederom af op een miljoenentekort.

Lange tijd gold Co Adriaanse als droomkandidaat, maar omdat zijn komst financieel niet haalbaar bleek, zette de grootaandeelhouder Van Seumeren vorige week een streep door die naam. Ook omdat een combinatie met technisch-directeur Booy niet als werkbaar werd gezien.

Erwin Koeman, Johan Neeskens en Marco van Basten zijn de trainersnamen die op het Utrechtse wensenlijstje prijken, mogelijk gekoppeld aan Jan Wouters. Utrecht houdt er sterk rekening mee dat Marco van Basten net als Co Adriaanse te duur is of de klus niet ziet zitten. Neeskens - Van Seumeren is nu in Istanbul om hem te polsen - heeft als complicerende factor dat hij de schoonvader is van Ricky van Wolfswinkel, die in de Galgenwaard strijdt met zijn voetballende tegenpool Frank Demouge. Aan de andere kant bewijzen bondcoach Bert van Marwijk en international Mark van Bommel - hoewel zij niet dagelijks met elkaar werken - dat dat geen onoverkomelijk probleem hoeft te zijn.

Ook Erwin Koeman wordt gezien als een serieuze kandidaat om de komende seizoenen een doorstart te maken in het lopende ambitieuze vijfjarenplan dat Utrecht stapje voor stapje naar een structurele plek in de (sub)top van de eredivisie moet brengen. Met als opdracht attractiever en constanter voetbal dan de laatste maanden het geval is, zoveel is duidelijk. Want het is de clubleiding een doorn in het oog dat het volspelen van stadion Galgenwaard maar niet wil lukken.

Bron: AD (Ard Schouten)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing