FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Nederlaag FC Utrecht Vrouwen tegen ADO

22-09-2012

0 reacties


Heel slecht ging het helemaal niet. Tenminste: in het begin. Over de eerste twintig minuten was trainer Jürgen Schefczyk best tevreden. Wat daarna gebeurde? Tja, geen idee. Ook Tessa Oudejans wist het na de 0-3 nederlaag van FC Utrecht Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen even niet meer. Terwijl het echt beter kan.

"Eerst even laten bezinken", zei Schefczyck na afloop van de competitiewedstrijd ietwat vertwijfeld tegenover Voetbal Centraal. Hij snapte er nog niet veel van. Waarom hadden zijn meiden nou toch op zo'n manier verloren. "Op drie momenten zijn we gewoon afgetroefd. We hebben zelf ook kansen gehad om te scoren. Ik kan niet zeggen dat ADO Den Haag veel beter was dan wij. Mijn eerste gevoel is, nog in alle emotie, dat deze uitslag onnodig was."

Oudejans kon ook de verklaring voor de verliespartij van haar ploeg niet vinden. Misschien was het wel de scherpte die ontbrak. In ieder geval werd ze er niet vrolijk van. "We waren denk ik iets minder fanatiek dan afgelopen wedstrijden en overal net een stapje te laat. Het liep gewoon niet, terwijl zij bijna al hun kansen er geweldig in schoten", baalde de aanvoerster.

Daardoor vergat FC Utrecht Vrouwen de aansluiting te vinden met de bovenste vier ploegen in de BeNeLeague Orange. De gedeelde zevende plek is de realiteit voor de Domstedelingen. Die vinden dat jammer, maar het is even niet anders. Geen paniek, bezwoer Oudejans. "Het is nog vroeg in het seizoen. En we hebben al tegen twee titelkandidaten gespeeld. Van SC Heerenveen en FC Zwolle kunnen ook wij winnen. Als we in de winter maar bij de bovenste vier teams zijn geëindigd. Dat is en blijft ons doel. Dan mogen we in de BeNe League A spelen. Ik denk dat het er in zit."

Dan moet het team wel langer dan twintig minuten goed spelen. Oké, wellicht ook wat meer geluk hebben met de scheidsrechter. Die weigerde tot twee keer toe een strafschop te geven: een keer voor een handsbal, een keer voor een overtreding. "Ik stond er bovenop", baalde Oudejans. "Kirsten Koopmans werd echt onderuit getrokken. Heel vervelend."

"Ik stond te ver weg om te zien of het een penalty was", reageerde Schefczyk. "Ik voel me gewoon geringeloord. Op een aantal momenten hebben we het weggegeven, waren we niet scherp en slim genoeg. Kijk naar onze inzet, daar heeft het niet aan gelegen. Misschien zijn we na de derde tegengoal wat in slaap gesukkeld. Ik weet het niet. Laat ik hier eerst maar eens goed over nadenken."

Bron: Maarten de Jong / voetbalcentraal.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing