FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

NEC - FC Utrecht 3-1 (2-0)

30-10-2011

14 reacties


FC Utrecht-doelman Roberto Fernández kende zondag een slechte middag in De Goffert. Een blunder van de Paraguayaan zorgde ervoor dat NEC een einde kon maken aan een lange reeks zonder doelpunten. Later was de sluitpost ook ongelukkig bij de derde treffer van de Nijmegenaren, die uiteindelijk met 3-1 wisten te winnen.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Utrecht had NEC al 450 minuten geen competitietreffer weten te scoren, maar het kreeg al snel hulp uit onverwachte hoek. Na drie minuten kreeg doelman Fernández een terugspeelbal, waarna de Paraguayaan het voetballend probeerde op te lossen. Dat mislukte echter volledig en hij verspeelde de bal aan Kevin Conboy. De linksback speelde snel terug op de inlopende Lasse Schöne, die op zijn beurt het leer in de verre hoek plaatste. Ook na dit ongelukkige begin kwamen de bezoekers uit Utrecht niet aan voetballen toe en werden ze vaak afgetroefd in de duels.

De problemen van Utrecht werden in dertiende minuut nog groter toen Leroy George makkelijk zijn directe tegenstander Michael Zullo uitspeelde. Vervolgens passeerde de buitenspeler van NEC Rodney Sneijder met een knappe sleepbeweging, waarna hij met een schot door de benen van Fernández de 2-0 wist aan te tekenen. Pas na een half uur in de eerste helft had Utrecht een antwoord op de vliegende start van NEC. Via een snelle combinatie door het centrum kwam de bal terecht bij Jacob Mulenga, die het overzicht bewaarde en de vrijstaande Edouard Duplan inspeelde. De Fransman schoot vanaf net buiten het doelgebied in de korte hoek, maar moest toezien hoe Gábor Babos de inzet nog wist te keren met snelle reactie.

Na rust speelde Utrecht veel sterker dan ervoor, wat leidde tot een interessante openingsfase. Het eerste gevaarlijke moment kwam nog wel op naam van NEC, maar na vijf minuten had Mulenga een enorme kans op de aansluitingstreffer. Met een sliding leek hij de voorzet van Zullo te promoveren tot doelpunt, maar de inzet van de Zambiaan ging voorlangs. Het overwicht van Utrecht hield aan, terwijl NEC zich beperkte tot snelle counters. Na een kwartier was Cayfano Latupeirissa het eindstation van zo'n uitbraak, maar zijn schot werd gekeerd door Fernández. Vijf minuten later ging een tweede afstandschot van de buitenspeler net naast de verre kruising.

De derde Nijmeegse treffer kwam een kwartier voor tijd alsnog, toen George mocht aanleggen voor een vrije trap en weer was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor doelman Fernández. De inzet van George kwam namelijk terug via de lat en eindigde via de rug van de onfortuinlijke Fernández alsnog in het Utrechtse doel. Lang kon het elftal van Alex Pastoor niet genieten van de gelukkige treffer, want slechts twee minuten later lag de bal al aan de andere kant in het net. Nadat Duplan werd gevloerd binnen het strafschopgebied, mocht Mulenga vanaf elf meter de 3-1 op het scorebord zetten. Het lukte Utrecht echter niet om de achterstand in de slotfase verder te verkleinen, waardoor het 3-1 bleef.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing