FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Naam stadion Galgenwaard te koop

15-05-2013

23 reacties


Het stadion van FC Utrecht kan in de toekomst een andere naam krijgen. De naam ‘Galgenwaard’ is niet opgenomen in de Golden Share, het gouden aandeel, van de club. Hierin worden de continuïteit en de identiteit van FC Utrecht gewaarborgd, zoals de speelstad en de clubkleuren.

Vervanging van de naam ‘Galgenwaard’ door die van een sponsor is bespreekbaar, zei grootaandeelhouder Frans van Seumeren gisteren op een forumavond voor supporters. Naar zijn zeggen is er niet aan gedacht de naam op te nemen in de Golden Share. “Als er een sponsor komt die vijf miljoen wil betalen om het stadion te vernoemen, moet je je eens goed achter de oren krabben.”

Frans van Seumeren wil zijn belang in FC Utrecht uitbreiden van 63 naar 99 procent van de aandelen. De daarvoor benodigde goedkeuring van de KNVB en de gemeente Utrecht heeft hij naar eigen zeggen bijna binnen. De resterende 1 procent komt als Golden Share in handen van een Stichting Continuïteit.

Het eerste stadion Galgenwaard werd in 1936 in gebruik genomen. Het werd onder meer gebruikt door de voetbalclubs Hercules en DOS en was vanaf 1970 de thuishaven van fusieclub FC Utrecht. In 1982 werd stadion Nieuw Galgenwaard geopend. Sinds de laatste verbouwing in 2002 draagt het de naam ‘stadion Galgenwaard’.

De naam ‘Galgenwaard’ stamt uit de Middeleeuwen. Een ‘Galghenwert’ was een executieplaats, maar het is niet zeker of het Utrechtse terrein met die naam als zodanig dienst heeft gedaan. Het perceel is eeuwenlang gebruikt voor land- en tuinbouw.

Stadion Galgenwaard wordt door de gemeente Utrecht gehuurd van de curator. FC Utrecht probeert met de gemeente een langdurig huurcontract overeen te komen met uitzicht op overname van het stadion, zo maakte directeur Wilco van Schaik gisteren duidelijk. Het toekomstige eigendom van het stadion is onder meer van belang met het oog op de opbrengsten uit exploitatie.

FC Utrecht denkt ook na over het dichten van de hoeken van het stadion, meldde Van Schaik. Sinds de verbouwing in 2002 heeft de wind vrij spel op de verhoogde tribunes. De club bestudeert opties om de hoeken te dichten, maar concrete plannen zijn er nog niet. Dat is mede het gevolg van de slechte financiële positie van de club.

Bron foto: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 23 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing