FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Mulenga voorkomt nederlaag FC Utrecht

14-08-2011

9 reacties


FC Utrecht en De Graafschap hebben zich tevreden moeten stellen met een punt. Qua niveau was het bij tijd en wijlen niet om aan te zien; beide ploegen grosseerden met fouten. Maar toen De Graafschap na een uur spelen op 0-2 voor kwam, leek het een uitgemaakte zaak voor de Doetinchemmers. Dankzij Jacob Mulenga viel er echter nog genoeg te juichen in Utrecht; de invaller scoorde twee keer en zorgde daarmee voor een 2-2 eindstand.

In De Galgenwaard begon de 42-jarige Rob van Dijk aan zijn inmiddels zoveelste avontuur in zijn voetbalcarrière en daarmee vestigde hij direct een clubrecord. Nog nooit speelde FC Utrecht met een veertiger in de Eredivisie. Heel veel hoefde Van Dijk in het eerste kwartier echter niet te doen. FC Utrecht nam meerdere corners achter elkaar en werd niet gevaarlijk, terwijl Michael de Leeuw zijn stijlvolle omhaal in de handen van de geroutineerde doelman zag eindigen. Toch wist De Graafschap na een kwartier wel vanuit het niets te scoren, al was het in buitenspelpositie. Rydell Poepon maakte af en arbiter Eric Braamhaar keurde de goal goed (1-0).

Daarmee zijn ook direct alle positieve punten over de eerste helft benadrukt. Beide ploegen waren zeer slordig en vooral bij FC Utrecht was de organisatie rommelig. Kansen werden er vrijwel niet gecreëerd, terwijl er maar met foute passes werd gestrooid. Koeman greep dan ook direct in; van 4-4-2 schakelde hij naar over naar 3-4-3. Vleugelverdediger Mark van der Maarel werd geslachtofferd voor Mulenga, die sinds oktober 2010 geen wedstrijd meer had gespeeld. De aanvallende intenties waren duidelijk, maar ondanks dat bleven de grote kansen uit voor de thuisploeg. Aan de andere kant viel hij echter wel.

Na slordig balverlies van Nana Asare kwam de bal uiteindelijk uit bij Soufian El Hassnaoui. De aanvaller van de Doetinchemmers aarzelde niet, maakte een korte passeerbeweging bij de zestien en schoof de bal langs Van Dijk. De wedstrijd leek gespeeld en het publiek uitte haar woede op scheidsrechter Eric Braamhaar. Meerdere spreekkoren galmden door het stadion, waardoor de speaker tot twee maal toe moest waarschuwen voor eventuele consequenties. En dat, terwijl FC Utrecht steeds gevaarlijker werd. Goede kansen voor Asare en Michael Zullo gingen er uiteindelijk niet in. En de tijd vloog om in de Domstad.

Totdat Mulenga zich definitief ging bemoeien met de wedstrijd. De aanvaller bracht de spanning weer terug in de wedstrijd toen hij een kwartier voor tijd een voorzet van invaller Enzio Boldewijn af wist te maken. Het publiek vergat de scheidsrechter en ging weer volledig achter de ploeg staan. Aankoop Alexander Gerndt schoot twee minuten later op de paal, waardoor duidelijk werd dat er nog onheilspellende minuten aan zaten te komen voor De Graafschap. Met veel goed voetbal had het niet te maken, maar het opportunisme van onder meer Mulenga gaf de doorslag. Op doorzettingsvermogen en kracht stootte hij door en wist hij in de kluts de bal enkele minuten voor tijd voor de tweede maal achter De Graafschap-goalie Joost Terol te werken. Beide ploegen gingen daarna nog vol voor de overwinning, maar men moest zich tevreden stellen met een punt.

Bron: Voetbalzone.nl / Foto slider: Voetbalzone.nl

Fotoverslag FCUFANS.nl: René van der Laan


Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing