FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mulenga, Van der Gun en Delpierre

02-04-2014

21 reacties


Maandag 31 maart communiceerde FC Utrecht dat de aflopende contracten met onder meer Jacob Mulenga en Cedric van der Gun zijn opgezegd. Deze opzegging diende volgens de CAO voor beroepsvoetballers voor 1 april te geschieden. Aflopende contracten worden anders automatisch, en onder dezelde voorwaarden, met een jaar verlengd.
FC Utrecht heeft inmiddels aangegeven wel met beide spelers in gesprek te zijn over contractverlenging onder aangepaste voorwaarden. Ook wil FC Utrecht door met Matthieu Delpierre. Hij is tot en met het einde van dit seizoen gehuurd.

Mulenga
Het is opvallend dat FC Utrecht met Jacob Mulenga in gesprek is over contractverlenging. Immers, hij drukte de afgelopen jaren zwaar op de begroting met een salaris van naar verluidt circa EUR 500.000 per jaar als gevolg van de zogenaamde "non-EU-bepaling".

De 30-jarige Mulenga staat echter sinds 2009 / 2010 bij FC Utrecht onder contract en kan dus zijn zesde seizoen in Nederland ingaan. De regels stellen dat er vanaf dat zesde seizoen geen "non-EU-salaris" meer hoeft te worden betaald, zo wordt uitgelegd in het AD. Mocht Mulenga fit blijven en akkoord gaan met een salaris binnen het salarisplafond, dan kan hij volgend seizoen nog bij FC Utrecht actief zijn.

Van der Gun
In datzelfde AD komt manager spelerszaken Edwin de Kruyff aan het woord over Cedric van der Gun. De Kruyff sluit een langer verblijf van Van der Gun niet uit, maar zegt wel: "De formele opzegging is wel een signaal en we willen zeker niet het contract op de huidige voorwaarden door laten gaan." De 34-jarige Van der Gun kwam dit seizoen door twee knieblessures pas in 14 officiële duels voor FC Utrecht in actie.

Delpierre
Op de laatste dag van de wintertransferwindow werd Matthieu Delpierre gehuurd van TSG 1899 Hoffenheim. Zijn contract met deze club loopt af en Delpierre is in het AD expliciet over zijn toekomst in Zuid Duitsland: "Hoffenheim is sowieso een gesloten boek en we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn."
FC Utrecht heeft in een eerder stadium al aangegeven verder te willen met de 32-jarige centrale verdediger en ook Delpierre staat welwillend tegenover een langer verblijf: "Ik heb het prima naar mijn zin, dus FC Utrecht is wat mij betreft een serieuze optie voor volgend seizoen." Delpierre geeft wel aan dat ook zijn familie een belangrijk aandeel krijgt in zijn beslissing.

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing