FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

‘Mulenga terug in wedstrijdselectie’

27-03-2014

15 reacties


Jacob Mulenga maakt voor het duel NAC – FC Utrecht weer onderdeel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrecht, zo meldt RTV Utrecht op haar website. Mulenga viel op 9 november 2013 tijdens het uitduel tegen Vitesse al in de 12e minuut uit met een spierblessure. Hij kwam sindsdien geen minuut meer in actie in een officieel duel van FC Utrecht, inclusief het beloftenteam, en het nationale team van Zambia.

Het herstel van Mulenga is uiteindelijk een langdurig traject geworden. In de dagen na Vitesse-uit, meldde FC Utrecht op de officiële clubwebsite dat Mulenga vanwege een spierverrekking in zijn bovenbeen tot de winterstop niet meer in actie zou komen. Mulenga sloot aan bij de groep die begin januari 2014 op trainingskamp naar Benidorm ging. Hij werkte daar, volgens FC Utrecht in een later bericht op de clubwebsite, met onder andere Duplan en Van der Gun naar het einde van zijn herstel. Uiteindelijk heeft die laatste fase dus nog ruim twee maanden geduurd en keerde alleen Duplan direct na de winterstop (tijdelijk) terug.

Jacob Mulenga kwam dit seizoen voor zijn blessure in 13 officiële duels in actie en scoorde daarin zeven goals. Vier van deze goals maakte Mulenga in de beide duels tegen Differdange 03. Eind augustus werd duidelijk dat Mulenga zeker niet tijdens de zomertransferwindow mocht vertrekken. Direct daarna liep hij een eerste spierblessure op waardoor hij vier duels miste. In de vier daar op volgende duels kwam Mulenga telkens in actie als invaller.

In deze periode met invalbeurten kwam Mulenga voor de 34e en vooralsnog laatste keer in actie voor Zambia: in het oefenduel tegen Brazilië. Voor dat oefenduel, gespeeld in Peking, was vooraf met de nationale bond van Zambia afgesproken dat Mulenga geen volledig duel zou spelen. Hij werd gewisseld in de extra speeltijd van de tweede helft en daarmee leek een rel geboren.

Sinds het bekerduel bij Kozakken Boys, op 29 oktober 2013 en twee weken na de interland Zambia - Brazilië, had Mulenga weer een basisplaats bij FC Utrecht. Mulenga scoorde in Werkendam de gelijkmaker en scoorde ook in het volgende eredivisieduel tegen sc Heerenveen. Een kleine week later ging het in Arnhem echter mis. Mulenga miste inmiddels  17 officiële duels voor FC Utrecht op rij.

Door deze blessure was de kans op een transfer van Mulenga tijdens de wintertransferwindow zo goed als uitgesloten. FC Utrecht gaf in een toelichting bij de wintertransfers op 31 januari 2014 op de clubwebsite wel het volgende aan: “Mede doordat de geblesseerde spelers Jacob Mulenga en Willem Janssen goed verzekerd zijn, waren voldoende begrote financiële middelen beschikbaar”.

Mulenga is de laatste grootverdiener binnen FC Utrecht. Hij heeft geen EU-paspoort en daarom is FC Utrecht verplicht hem minimaal een salaris te betalen van anderhalf keer het gemiddelde eredivisiesalaris (in het seizoen 2012 / 2013 EUR 283.000 en is dalend). De uitkomst daarvan ligt ruim boven het salarisplafond van EUR 250.000 dat FC Utrecht hanteert. Het contract van Jacob Mulenga loopt na dit seizoen af en Mulenga vertrekt daarom naar verwachting transfervrij.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing