FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Vrijdag uitspraak over FC Utrecht-Ajax

10-12-2015

10 reacties


De rechter doet vrijdag 11 december ‘voor het einde van de dag’ uitspraak in het kort geding dat de Supportersvereniging Ajax heeft aangespannen tegen de Utrechtse burgemeester Van Zanen.

De Ajax-supporters willen dat de rechter besluit dat zij toch worden toegelaten tot het uitvak voor de wedstrijd FC Utrecht-Ajax van aanstaande zondag. Van Zanen heeft hun die toegang ontzegd, omdat hij vreest voor ongeregeldheden.

Supporters van FC Utrecht lieten vanmiddag tijdens de zitting meerdere keren hun afkeer blijken over de standpunten die de advocaat van de Ajax-supporters aanvoerde. Vanuit het publiek reageerden ze onder meer honend op de stelling van advocaat Thomas van Vugt dat het gewraakte antisemitische lied niet door een klein groepje, maar massaal zou zijn meegezongen tijdens de laatste Utrecht-Ajax. Naar aanleiding van die spreekkoren moet de wedstrijd op last van de KNVB met een lege Bunnikside worden afgewerkt.

FC Utrecht besloot daarop de Bunniksiders elders in het stadion een plek aan te bieden. Volgens de club wachtten veel supporters af met het verlengen van hun seizoenkaart van de Bunnikside, omdat ze niet wisten of ze de wedstrijd tegen Ajax mochten bezoeken. Was de club niet tot herplaatsing overgegaan, dan hadden de Bunniksiders overigens zelf een los kaartje kunnen kopen voor andere vakken dan de Bunnikside.

‘U hebt een lange neus van het jokken’, voegde een Utrecht-supporter de advocaat toe vanuit het publiek. Ook de stelling van Van Vugt dat er de laatste jaren weinig grote incidenten zijn geweest tussen beide supportersgroepen werd door supporters met hoongelach ontvangen.

Ook de jurist van de gemeente Utrecht bestreed dat de Ajax-supporters zich in Utrecht voorbeeldig hebben gedragen. Hij wees erop dat zij onder meer vuurwerk hebben afgestoken en een poging tot uitbraak hebben gedaan. Volgens de politie is enkele keren ternauwernood een confrontatie voorkomen. Een Utrecht-supporter wees de rechter er nog op dat supporters van Ajax in Den Haag en Rotterdam ook niet welkom zijn wegens slecht gedrag.

De gemeente zegt dat de veiligheid van bezoekers niet valt te garanderen als Bunniksiders verspreid door het stadion zitten en de wedstrijd ook door Ajax-supporters zou worden bezocht. De straf van de KNVB zou de burgemeester voor een enorm probleem hebben gesteld. ‘Dit is de minst slechte optie.’

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing