FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mols, Tanghe, Plugboer en Keller nieuwe scouts

04-07-2014

1 reactie


Het scoutingsapparaat van FC Utrecht wordt per direct versterkt met Michael Mols, Stefaan Tanghe, Ab Plugboer en Sander Keller. Met de komst van het kwartet maakt het scoutingsteam van FC Utrecht een verdere professionaliseringsslag, zo stelt Hoofd Scouting Jordy Zuidam. Onder supervisie van Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff heeft hij de dagelijkse leiding over het scoutingsapparaat van FC Utrecht. “Wij slaan op het gebied van scouting een nieuwe weg in”, zegt Zuidam, eveneens oud-speler van de club. “We professionaliseren door, na de werkwijze uit het verleden en het functioneren van het scoutingsapparaat te hebben geanalyseerd en doorgelicht.”

Zuidam wilde aanvullende kennis binnenboord halen en het netwerk van de scoutingsafdeling vergroten. En dat, bij voorkeur, met oud-spelers van de club, die de cultuur van FC Utrecht kennen. “Voor Michael Mols, Stefaan Tanghe en Sander Keller geldt dat ze stuk voor stuk super enthousiast waren, toen ik ze benaderde. Als oud-spelers van de club willen zij graag wat terugdoen voor FC Utrecht. Ieder beschikken zij over een specifiek, eigen netwerk. Michael kent de Europese markt goed en opent met zijn status en naam deuren over de grens. Stefaan is jaren geleden teruggekeerd naar België. Voor hem heeft het Belgische voetbal geen geheimen. Met Sander hebben we een leergierige jongen bereid gevonden om voor ons als scout aan de slag te gaan. Ab Plugboer is als jeugdtrainer bij FC Utrecht actief en breidt zijn werkzaamheden uit.”

Cees Loffeld en Loek van Driel blijven als scout aan FC Utrecht verbonden. Samen met Michael Mols, Stefaan Tanghe, Sander Keller en Ab Plugboer vormen zij het seniorenscoutingsteam van FC Utrecht. Jan Bruins krijgt een nieuwe rol binnen de jeugdscouting en Ruud Heus gaat binnen de jeugdopleiding specifiek de verdedigers trainen en wordt daarnaast trainer van FC Utrecht O16. Met Jan Verkaik is FC Utrecht nog in gesprek over een nieuwe invulling.

De jeugdscouting bij FC Utrecht, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen amateurscouting en BVO-scouting, komt in tegenstelling tot wat in het verleden het geval was ook onder verantwoordelijkheid van Hoofd Scouting Jordy Zuidam.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing