FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Moeizame zege Jong FC Utrecht

18-10-2010

0 reacties


Jong FC Utrecht is nog steeds de te kloppen ploeg in de Eerste Divisie voor Beloftenteams en behoudt de maximale score. Hoewel de uitslag (3-1) anders doet vermoeden, bleef Fortuna Sittard maandag tot aan de slotfase gemakkelijk overeind op Sportcomplex Zoudenbalch. In een matige wedstrijd kon FC Utrecht pas laat afstand nemen van een stugge tegenstander.

In een te laag tempo probeerde FC Utrecht de gasten onder druk te zetten. Dit lukte echter maar sporadisch. Toch waren er kansen genoeg om de score te openen. In de tiende minuut schoot Leon de Kogel een afgeslagen bal net naast. Een kopbal van Frank Demouge werd in de achttiende minuut van de lijn gehaald. Een schot van Evert Brouwers werd net te veel van richting veranderd in de 26e minuut. Een halve minuut later werd een geplaatst schot van Gianluca Nijholt knap door Fortuna Sittard-keeper Pim Gubbels tot hoekschop verwerkt.

In de 33e minuut leek Demouge toch de wedstrijd open te breken. Helaas stond "Man of the Match" Bart van Wieringen net buitenspel. Een terechte beslissing van scheidsrechter Lamkaddem. In de 38e minuut bleek De Kogel helaas niet verder te kunnen spelen. Anouar Kali was zijn vervanger. Fortuna kwam inmiddels steeds beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. In de 40e minuut kon Demouge de trekker overhalen. De spits schoot echter over.

Vier minuten na rust kreeg Jong FC Utrecht een penalty nadat een uithaal van Stefano Lilipaly tegen de hand van een Fortuna-speler terechtkwam. Ismo Vorstermans voltrok koeltjes het vonnis: 1-0. Vreemd genoeg werkte de moeizaam verkregen voorsprong verlammend op de thuisploeg. Fortuna Sittard bleef geloven in een goed resultaat tegen de koploper en zocht steeds meer de aanval. Kansen bleven echter vooralsnog uit voor de Limburgers, terwijl aan de andere kant Kai Heerings en Kali de wedstrijd definitief in het slot hadden kunnen gooien.

In de 68e minuut kwam Fortuna dan toch naast FC Utrecht. Via een Utrechts been kwam de bal bij Joao Fernandez, die simpel binnen kon tikken. FC Utrecht schrok wakker. In de 77e minuut kreeg aanvoerder Noah Jaspers van Fortuna zijn tweede gele kaart van de avond en dus rood. Vijf minuten na die uitsluiting verdween een kopbal van Lilipaly, na een mooie voorzet van Evert Brouwers, net naast. In de volgende aanval was het raak. Demouge legde de bal nu panklaar neer voor Lilipaly, die weinig moeite had om van dichtbij raak te schieten. Vlak voor tijd schoot Kali na een solo de bal strak in de kruising: 3-1.

Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch.

Opstelling FC Utrecht: Erik Cummins; Gévero Markiet, Ismo Vorstermans, Kai Heerings, Bart van Wieringen; Gianluca Nijholt (73e minuut Zakari Amrani), Kevin Huijsman (77e minuut Randy Wolters), Stefano Lilipaly; Leon de Kogel (38e minuut Anouar Kali), Frank Demouge, Evert Brouwers.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing