FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mitchell van der Gaag: "Ik ben blij dat ik nog leef".

09-01-2014

2 reacties


Op 21 september 2013 raakt oud-FC Utrechter Mitchell van der Gaag voor het oog van de gehele Portugese voetbalwereld buiten bewustzijn. Hij is dan trainer van Belenenses en wordt, zo blijkt later, tijdens het duel tegen Maritimo getroffen door een levensbedreigende hartritmestoornis. Het duel wordt live uitgezonden op de TV en daardoor zien de kijkers uiteindelijk ook dat Van der Gaag onder luid applaus het stadion verlaat.

In een interview met het AD is Van der Gaag expliciet: "Ik ben blij dat ik nog leef". En dat heeft hij te danken aan zijn inwendige defibrilator. Deze greep in tijdens de hartritmestoornis en daardoor raakt Van der Gaag "slechts" buiten bewustzijn. Uiteindelijk geeft het apparaat hem twee shocks en daardoor hersteld zijn hartritme. Van der Gaag kon uiteindelijk na een half uur zelf het stadion uitlopen en zegt daar het volgende over: "Het was voor mij belangrijk om zelf het stadion uit te lopen, mijn vrouw en drie van mijn vier kinderen waren in het stadion. Ik wilde hen laten zien dat alles onder controle was." Van der Gaag is inmiddels wel gestopt als hoofdtrainer.

In Nederland is bekend dat Evander Sno (inmiddels RKC) met een inwendige defibrilator voetbalt. Sno haalde daar ook de pers mee toen hij als speler van N.E.C. in het uitduel tegen Feyenoord onwel werd. Bij Van der Gaag was alleen in zijn directe omgeving bekend dat hij al enige jaren een inwendige defibrilator heeft.

Verdediger Mitchel van der Gaag kwam van het seizoen 1997 / 1998 tot en met 2000 / 2001 in 114 officiële duels voor FC Utrecht in actie en wist daarin negen keer te scoren.

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing