FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Missie Europa: revancheren

04-06-2017

6 reacties


Op 19 juni aanstaande vindt de loting voor de Europa League plaats. Dan wordt duidelijk tegen wie FC Utrecht het kan gaan opnemen op 13 en 20 juli aanstaande. En dan is ook duidelijk wanneer er een duel in Waalwijk wordt afgewerkt.
Voor FC Utrecht kan de Europese missie in het teken van revancheren worden gezet. Waarom?

Allereerst was FC Utrecht in het seizoen 2010 / 2011 de laatste Nederlandse club die als winnaar van de play offs de groepsfase van de Europa League haalde (door onder meer een verpletterende thuisoverwinning op Celtic FC). Daarna lukte het ADO Den Haag, Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, wederom Vitesse en Heracles Almelo niet om als play off-winnaar de groepsfase te halen. En eigenlijk had alleen Vitesse in augustus 2015 met Southampton FC een tegenstander van formaat.

Daarnaast wil geen enkele FC Utrecht-supporter meer worden herinnerd aan 25 juni 2013. Die dag werd de ploeg van Jan Wouters uitgeschakeld na een 3-3 gelijkspel tegen de semi-profs van Differdange uit Luxemburg. Van de spelers die destijds voor FC Utrecht in actie kwamen, staat op 13 juli as. alleen Mark van der Maarel nog onder contract bij FC Utrecht. Yassin Ayoub was al wel contractspeler, maar deed in de beide duels niet me. Sean Klaiber en Gyrano Kerk maakten als jeugdspelers pas later in dat seizoen (2013 / 2014) hun debuut. En mede door de slechte seizoenstart, inclusief het Europese debacel, maakte exact een maand later Willem Janssen zijn opwachting in de basis bij FC Utrecht. Destijds werd hij nog gehuurd van FC Twente.

Met een goed resultaat op 13 en 20 juli kan de ploeg van Erik ten Hag in ieder geval die sportieve zwarte bladzijde uit het Utrechtse geschiedenisboek definitief afsluiten.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing