FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Minder slecht

17-11-2005

0 reacties


In de loop van de week besef je opeens dat je weer aan de beurt bent om iets op de site te zetten. Vaak geen enkel probleem, maar soms heb je niet zo snel een onderwerp voorhanden. Gelukkig is de ene dag de andere niet en vandaag zit ik met het probleem niet te kunnen kiezen uit de onderwerpen. Dus maken we er maar een combinatie van.

Zo lees ik in de VI van vorige week het stukje over de promotie- en degradatieregeling tussen eerste divisie en hoofdklasse. Een uitstekend initiatief waarvan ik vind dat dat al veel eerder gerealiseerd had moeten zijn. Het kunstmatig in het leven houden van een club als bijvoorbeeld Haarlem lijkt me niet de bedoeling van het competitie-element. Hierin horen winnaars en verliezers te zijn. De winnaar gaat omhoog, de verliezer zakt naar beneden. Treurig is dan wel weer te lezen dat hoofdklassers flink moeten gaan investeren in bijvoorbeeld veiligheidsvoorzieningen. Slaan we niet een beetje door met zijn allen? Bij een gemiddelde hoofdklasse wedstrijd op de zaterdagmiddag zit meer publiek dan bij Haarlem – Fortuna Sittard. Volgens mij valt het met de rellen op de zaterdagmiddag wel mee, dus waarom moeten die clubs nu weer allerlei onzinnige investeringen doen??

Het veiligheidsverhaal brengt me op het volgende onderwerp. Ik lees dat de wedstrijd Willem II – FC Utrecht door de FC Utrecht supporters bezocht dient te worden via een verplichte buscombi!!! Welke randdebiel heeft dat nou weer verzonnen? De wedstrijd is op zaterdag 3 december. Sinterklaasavond bij uitstek. Gezien de geringe belangstelling voor de uitwedstrijden helemaal een avond om met weinig supporters het uitvak te bemannen. In Tilburg heeft er echter weer iemand besloten om FC Utrecht een buscombi op te leggen. Nog minder supporters dan al de bedoeling was, zullen zin hebben om weer een paar uur (heen en terugreis) in de bus te zitten voor een wedstrijdje tegen Willem II. Het is toch treurig om te zien dat wij in Nederland geen fatsoenlijke organisatie kunnen opzetten die één keer in de twee weken een voetbalwedstrijd kan organiseren? Zodra het weer verkiezingstijd wordt papagaaien gemeentelijke en landelijke politici elkaar na om zieltjes te winnen, maar zodra de, buiten de wereld levenden, dames en heren weer op het pluche zitten, krijgen ze het niet voor elkaar om de enige en afdoende maatregel te nemen om te zorgen dat voetbal voor de gewone supporter weer op een normale manier te bezoeken is.

Last but not least, dan is er het AD. Of zoals dat tegenwoordig heet: AD / UN. Voor de lezers van het oude UN was het even slikken. Het Utrechtse nieuws verdween van prominent in beeld naar achteren, een beetje weggestopt. Vooraf stelde men de lezer gerust. Het Utrechts Nieuwsblad verdwijnt wel, maar de lezer wordt gerespecteerd. Je krijgt wat extra landelijk nieuws, maar de regio edities zullen het UN waardig vervangen. Mij maakte het niet zoveel uit. De Utrechtse gemeenteraad heeft er lang geleden al voor gezorgd dat ik niet meer druk maak over de onzin die de politici uitkramen en hoe ze de stad “besturen”. Dus al die onzin die er wordt geschreven over de problemen in mijn Stadsie hoef ik niet zonodig meer te lezen. Ik leef in Utrecht, dus ik weet welke problemen er zijn en waardoor ze zijn veroorzaakt. Struisvogelpolitiek noemen we dat. Maar om niet te politiek te worden, het ging mij bij het UN vooral om het Utregse sportnieuws. Stukkies over mijn cluppie, de regio-amateurs en de overige sporten regionaal. Daarvoor had ik een abonnement. Het AD / UN begon goed. Meer sportnieuws en ook nog genoeg aandacht voor de FC. Maar helaas krijgen de doemdenkers gelijk. Steeds minder vind ik terug in het AD (laat de toevoeging UN voortaan maar weg). Waar ik in mijn oude krant stukjes kon lezen van FC Utrecht volgers zoals Robert Jan van der Horst moet ik het nu doen met Rob Hartog die volgens mij liever bij F’noord kijkt.

Als men bij het AD ineens weer een heldere ingeving krijgt en bedenkt dat er misschien wel weer eens wat over FC Utrecht geschreven moet worden, is het de redactie te machtig om met iets te komen waar FCU supporters naar uitkijken. Niet een interview met een gepasseerde speler (Grandel, Tanghe, Fortuné, keuze genoeg), een kritisch vraaggesprek met de keeperstrainer, een talent aan het woord of de voorzitter eens gevraagd naar de financiële toekomstmogelijkheden. Niet van dat alles, men kiest voor anoniem ingezonden stukken over de positie van de trainer. Lekkere makkelijke krantvulling waarvoor niet iemand eerst helemaal vanuit Rotterdam naar Utrecht hoeft te komen, de weg naar het stadion te vragen en dan op de gok een persoon aanschieten in de hoop dat het een FC Utrecht speler is.

Nee, geef mij het oude UN maar. Ook daar liep ik altijd op te schelden dat er te weinig aandacht voor mijn cluppie was. Als ik het voor het kiezen had, zou ik het wel weten. Als je de keuze hebt tussen slecht en minder slecht, dan ga ik voor het tweede. Weet u dat ik soms, heel heel heel soms, zelf terugverlang naar een stukje in de krant van Martin Donker?!?! Het opzeggen van het abonnement is een kwestie van tijd.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing