FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mike van der Hoorn tekent contract bij Ajax

05-07-2013

15 reacties


FC Utrecht heeft Mike van der Hoorn verkocht aan landskampioen Ajax. De 20-jarige verdediger, een exponent uit de FC Utrecht Academie, tekent onder voorbehoud van medische keuring en administratieve voorwaarden in Amsterdam een contract voor vier seizoenen.

Mike van der Hoorn maakte het voorbije seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij FC Utrecht. Dit heeft ertoe geleid dat de verdediger een transfer heeft verdiend. “Mike heeft zich dermate goed ontwikkeld dat de interesse in hem met de week toenam”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “We hebben intern de potentie van Mike op waarde geschat door hem ruim een jaar geleden voor langere tijd vast te leggen. De ontwikkeling die hij in zijn eerste jaar van dit contract heeft doorgemaakt, levert hem nu al een transfer op naar een grote club. Mike gaf te kennen graag naar Ajax te gaan om een stap te maken, op het moment dat de clubs er uit zouden komen. Dit is nu het geval. Het is Mike gegund. Hij is een voorbeeld voor vele jonge spelers, vastberaden en onverstoorbaar op weg naar zijn doel.”

“Wij zijn ons bewust van onze status als opleidingsclub”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “We weten dan ook dat er een moment komt waarop wij jongens moeten laten gaan. Dat is inherent aan een club als FC Utrecht. Ajax schatte de potentie van Mike op hetzelfde hoge niveau in als wij. Vandaar dat we tot een deal zijn gekomen waar wij als club ook zakelijk erg blij mee zijn. Het is nu aan ons om een passende opvolger te vinden die de positie van Mike kan gaan invullen. Wij zijn hier op voorbereid, dus ik heb hier alle vertrouwen in.”

Hoofdpersoon Mike van der Hoorn kiest bewust voor een overgang naar Ajax, maar benadrukt zijn gevoel voor FC Utrecht. “Ik besef dat ik alles dat ik tot op dit moment als voetballer heb mogen meemaken, te danken heb aan FC Utrecht”, brengt Van der Hoorn zijn gevoel onder woorden. “FC Utrecht heeft mij opgeleid en gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb hier mogen debuteren en een geweldig mooi seizoen mogen meemaken. Ik heb hier een ongelooflijk mooie tijd gehad. FC Utrecht is een familieclub waar ik mij altijd enorm prettig heb gevoeld. Ajax is voor mij een nieuwe uitdaging en een nieuwe ervaring. Ik heb veel zin om bij Ajax aan de slag te gaan, maar ik zal mijn tijd in Utrecht nooit vergeten.”

FC Utrecht buigt zich de komende tijd over een opvolger van Mike van der Hoorn.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing