FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Mihai steeds meer los van beademing'

20-05-2011

3 reacties


Mihai Nesu is steeds langere perioden in staat om geheel zelfstandig te ademen. "De doktoren koppelen hem steeds meer los van de beademingsapparatuur om hem weer te laten wennen aan het zelf ademen", zegt clubarts Frank van Hellemondt van FC Utrecht. Samen met zijn collega Simon Goedegebuure houdt hij dagelijks intensief contact met de behandelend artsen in het ziekenhuis.

"In de perioden dat hij los is van de apparatuur, kunnen we goed met Mihai communiceren", aldus Van Hellemondt. "Als hij niet wordt beademd, kan Mihai gewoon praten. De communicatie verloopt dan prima." De dokter benadrukt echter, dat het steeds vaker en langer zelfstandig kunnen ademhalen niets heeft te maken met Nesu's verdere fysieke toestand. "Er treedt nog geen verandering op", zegt Van Hellemondt. "Mihai kan zijn armen en benen nog steeds niet gebruiken."

De dokter kan nog wel melden, dat het hem opvalt hoe positief Mihai is. "Hij is mentaal sterk en staat optimistisch in het hele proces", aldus Van Hellemondt.

Inmiddels blijven de bloemen, kaarten, brieven, tekeningen, emails en andere blijken van sympathie en ondersteuning met tientallen per dag bij FC Utrecht binnen stromen. Die belangstelling komt van vele kanten, ook van buiten de voetbalwereld. Elke twee dagen brengt een medewerker van FC Utrecht de adhesiebetuigingen naar Nesu's huis en naar het ziekenhuis.

Geruchten
In Roemenië blijft de toestand van Mihai Nesu groot nieuws. Dagelijks openen de tv-journaals met dit onderwerp en ook de kranten besteden elke dag veel aandacht aan het ongeluk van Mihai, die tot de populairste Roemeense voetballers behoort. De radio- en tv-journalisten en de schrijvende pers uit Mihai's geboorteland die de afgelopen anderhalve week in Utrecht waren, zijn inmiddels weer naar huis. Maar persvoorlichter Harry van Dam van FC Utrecht wordt nog steeds vele malen per dag vanuit Roemenië gebeld door journalisten, die bovenop de laatste ontwikkelingen zitten. "Er doen daar soms de wildste geruchten de ronde over hoe het met Mihai gaat", zegt hij. "Elke dag belt wel een journalist met verhalen uit zogenaamd betrouwbare bron. Maar uiteraard gaan we uitsluitend af op wat de doktoren ons vertellen. Als er echt iets concreets valt te berichten, melden we dat natuurlijk direct."

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing