FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mihai Nesu krijgt een eigen stichting

19-11-2011

1 reactie


FC Utrecht-verdediger Mihai Nesu krijgt een eigen stichting, de Mihai Nesu Foundation. De 28-jarige Roemeen wil met zijn Foundation aandacht vragen voor gehandicapten in Roemenië. Zelf kampt Nesu momenteel met de gevolgen van een dwarslaesie, die hij in mei opliep na een botsing op de training met Alje Schut. Dit meldt Voetbal International vandaag.
Sinds zijn botsing met Schut, waarbij Nesu ongelukkig ten val kwam, zit de Roemeen in een rolstoel. De vooruitzichten op herstel zijn niet goed. Het lijkt uitgesloten dat de Roemeen, met op dit moment alleen gevoel in zijn rechterarm, ooit weer zelfstandig kan lopen.

'In samenspraak met Mihai, zijn familie en zijn begeleiding voeren we gesprekken. We willen hem helpen. De laatste weken is er zeker veel contact tussen mensen van de club en Mihai. Hij heeft zelf ook nagedacht over zijn toekomst en dat leidt ertoe dat de Mihai Nesu Foundation wordt opgericht. Dat gaat hij zelf doen', zegt Algemeen directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik tegen Voetbal International.

Om geld in te zamelen, is het de bedoeling dat de Foundation een benefietwedstrijd en een gala organiseert. 'Nesu wil absoluut niet dat al het geld wat er zo binnenkomt, voor hem alleen wordt gebruikt. Hij heeft in Roemenië gezien dat mensen daar een, twee, misschien zelfs drie jaar op bed moeten liggen, voordat ze een rolstoel krijgen. Hij kon na een paar weken al in een rolstoel. Mihai wil de mensen daar dezelfde kansen geven die hij in Nederland krijgt', meldt Van Schaik.

Het contract van Nesu bij FC Utrecht eindigt na dit seizoen. De club bekijkt nu of het Nesu, als hij dat fysiek gezien aankan, kan behouden in een andere functie.

Bron: AD

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing