FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Met vertrouwen naar sc Heerenveen

27-01-2012

3 reacties


Na het knappe gelijkspel afgelopen zondag in Stadion Galgenwaard tegen PSV hoopt FC Utrecht dit weekend ook op vreemde bodem weer eens een goed resultaat te behalen. Zaterdag (aftrap 18.45 uur) reist Jan Wouters met zijn ploeg naar het Abe Lenstra Stadion voor de wedstrijd bij Heerenveen. Opnieuw een confrontatie met een tegenstander uit de top van de Eredivisie.

"De sfeer in de groep is goed na PSV en er is ook deze week hard gewerkt", zei Wouters vrijdag tijdens de wekelijkse persbijeenkomst op Sportcomplex Zoudenbalch. De defensie vormde tegen PSV een hecht blok, stelde Wouters tevreden vast. "We kregen veel te veel doelpunten tegen voor de winterstop. Dat moest echt beter. Tegen PSV stond de verdediging goed. En dat is belangrijk, want pas als het achterin goed staat kun je zelf druk gaan zetten."

Wouters prees het optreden van Junior Fernández. De doelman keerde afgelopen zondag terug in de basis. "Op één minder moment na keepte hij een prima wedstrijd. Hij straalde ook rust en zelfvertrouwen uit. Dat merken we eveneens op het trainingsveld."

De trainer sprak over de linkerkant van zijn elftal, waar aanvallend te weinig stootkracht is. Hij wees op de jonge spelers voor wie 90 minuten nog te lang blijken te zijn. Wouters stelde tevens vast dat Tommy Oar na een mindere fase inmiddels duidelijk op de weg terug is.

Afwezigen
Wouters mist zaterdag vijf spelers: doelman Rob van Dijk (knie), Daan Bovenberg (buikwand), Marcus Nilsson (rug), Johan Mårtensson (enkel) en de langdurig uitgeschakelde Jacob Mulenga.

De medische staf hoopt dat een operatie voor Van Dijk vermeden kan worden door de doelman rust te geven. Bovenberg is op de weg terug. De verdediger speelt maandag een helft mee met de beloften. Mårtensson heeft nog te veel last van de tik die hij in het duel met PSV tegen zijn enkel kreeg. De wedstrijd tegen Heerenveen komt dan ook nog te vroeg voor hem.

"We moeten er zaterdag voor waken dat we niet te open spelen", keek Wouters vooruit. "Heerenveen is heel gevaarlijk in de omschakeling met hun gevaarlijke voorste linie met daarin Bas Dost die altijd de goede positie kiest voor de goal. Maar ook voor ons liggen er kansen in de omschakeling."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing