FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Met opgeheven hoofd uit Europa: 3-3 (foto's)

03-12-2010

38 reacties


FC Utrecht boog donderdag knap een vroege achterstand om in een 3-1 voorsprong. Maar zag Napoli toch nog langszij komen. De ploeg van Ton du Chatinier is na het vierde gelijkspel in vijf duels het uitzicht op de tweede ronde van de Europa League kwijt.

"We hebben vanavond te weinig gekregen en dat achtervolgde ons eigenlijk de gehele groepsfase van de Europa League", constateerde Du Chatinier na afloop. "Maar we hebben het publiek een fantastische wedstrijd voorgeschoteld en kunnen Europa met opgeven hoofd verlaten. Ik ben er trots op dat we de nummer vier van Italië zo goed partij hebben kunnen bieden."

Ook de ontmoeting met Napoli leverde een boeiende avond op in Stadion Galgenwaard. Beide trainers gaven in de bespiegelingen vooraf al aan dat ze in de voorlaatste speelronde vol voor de winst moesten gaan. Dat bleek meteen tijdens de zeer open eerste helft waarin Napoli-spits Cavani de bal na vijf minuten vanuit een moeilijke positie in de verre hoek krulde. Het antwoord van FC Utrecht volgde binnen een minuut via Van Wolfswinkel die aan de andere kant bij de eerste paal een scherpe voorzet van Mertens binnentikte.

Het spel bleef op en neer gaan waarbij de betere mogelijkheden in die fase voor Napoli waren. Vorm bracht steeds redding op afstandsschoten van Napoli dat te gemakkelijk aan kon leggen ter hoogte van de rand van het strafschopgebied. Daarnaast zorgde Cavani (mede-topscorer in de Serie A) steeds voor veel dreiging.

Toch kon FC Utrecht binnen een half uur op voorsprong komen omdat Cornelisse binnen de zestien gevloerd werd door Vitale. Van Wolfswinkel bewees dat zijn zelfvertrouwen niet is aangetast door de misser van afgelopen zondag tegen Heracles en schoot de penalty weer onverstoorbaar binnen. Zeven minuten later nam FC Utrecht zelfs verder afstand. Demouge kopte ongehinderd een vrije trap van Mertens in. De comfortabele marge hield jammer genoeg geen stand tot de rust. Cavani strafte genadeloos een fout van Wuytens af: 3-2.

In de tweede helft nam de druk van Napoli duidelijk toe. Vorm verrichtte ook na rust verschillende goede reddingen. Naar mate de tweede helft vorderde kwam ook FC Utrecht weer aan aanvallen toe. Duplan vuurde twee gevaarlijke schoten af waar De Sanctis de nodige moeite mee had. Juist op dat moment nam arbiter González een discutabele beslissing door de bal op te stip te leggen na een ingreep van Schut. Cavani schoot vervolgens voor de derde keer raak.

Aan de andere kant zag González, die maandag nog Barcelona-Real Madrid leidde, in de tweede helft echter geen strafschoppen in de duidelijke handsbal van Gargano en het vasthouden van Demouge. In de hectische slotfase profiteerde FC Utrecht niet van de ruimte die er voorin ontstond, maar was vooral Napoli nog heel dicht bij de winst toen Cribari op de paal kopte.

Karakteristieken
5. Cavani 0-1
6. Van Wolfswinkel 1-1
28. Van Wolfswinkel 2-1 (pen)
35. Demouge 3-1
42. Cavani 3-2
70. Cavani 3-3 (pen)

Arbiter: González (Spa)
Geel FC Utrecht: Van Wolfswinkel, Demouge, Nijholt
Toeschouwers: 24.117

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu, Duplan (De Kogel/84), Silberbauer (Nijholt/64), Van Wolfswinkel, Lensky (Maguire/53), Mertens, Demouge

Bron: FC Utrecht

Foto's FC Utrecht - SSC Napoli
UEFA Europa League - 2 december 2010
Foto's: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 38 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
24 januari 2018 20:00 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 54pt
2 (3) Sjakie 52pt
3 (2) Kikker 50pt
4 (9) Menno 44pt
5 (12) Speedy 43pt
6 (4) badbo13 42pt
7 (5) chapri 41pt
8 (11) Gina 41pt
9 (6) El Nino 41pt
10 (7) tonyb 40pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing