FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Met Kum ingespeeld op vertrek Bulthuis'

24-06-2014

18 reacties


Verdediger Chris Kum (28) heeft zich verbonden aan FC Utrecht. In de Domstad heeft de achterhoedespeler een contract voor twee seizoenen getekend, met hierin een optie voor verlenging van deze verbintenis met één seizoen. Kum komt transfervrij over van sc Heerenveen.

“Met de komst van Chris Kum spelen we snel en adequaat in op het vertrek van Dave Bulthuis, die werd verkocht aan 1. FC Nürnberg”, stelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Met Chris voegen we niet alleen routine toe aan onze laatste linie, maar weten we ons ook verzekerd van een echte allrounder. Hij kan namelijk op alle posities in de defensie uit de voeten. We zijn er erg blij mee dat we in de persoon van Chris een ambitieuze en ervaren jongen aan de groep hebben kunnen toevoegen. Hij weet met welk bijltje er in de Eredivisie wordt gehakt en kan die ervaring ook overbrengen op de jonge jongens in onze spelersgroep.”

De in het Duitse Frankfurt am Main geboren Kum, die naast de Duitse ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, maakte in het seizoen 2005/2006 zijn entree in de Eredivisie namens ADO Den Haag. Voor die club kwam hij in 147 competitieduels in actie, waarna hij in de zomer van 2012 overstapte naar sc Heerenveen. Namens de Friezen kwam hij in twee jaargangen tijd tot 43 optredens in competitieverband.

“Met ADO Den Haag en sc Heerenveen heb ik vaak in Stadion Galgenwaard gespeeld. FC Utrecht-uit was altijd een heel lastige pot. Er wordt hier fel en met strijd gespeeld. En als het publiek er dan ook achter staat, weet je als bezoekende ploeg dat je een zware dag krijgt. Ik vind het mooi dat ik nu onderdeel mag gaan uitmaken van FC Utrecht”, zegt Kum. “Het aanvallende voetbal dat wordt geambieerd, betekent voor de laatste linie ook het nodige. Je moet dan als verdediger goed ruimtes in je rug kunnen bespelen. En dat ligt mij wel. Dit is een mooie stap voor mij.”

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 18 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing