FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Meer arrestaties verwacht voor aanval Zwols café

12-09-2013

8 reacties


De politie heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht voor het incident op zaterdagavond 31 augustus bij het Zwolse ‘PEC-café’ De Vrolijkheid. Daarbij zouden tientallen zogenaamde Utrechtsupporters betrokken zijn geweest, waarvan er tot op heden vijf zijn aangehouden.

Een woordvoerder van de politie zegt in de regionale krant De Stentor dat het onderzoek nog in volle gang is. De politie denkt dat er nog arrestaties zullen volgen. "We weten wel zo'n beetje in welke hoek we het moeten zoeken." De politie werkt samen met de collega’s uit Utrecht. Of ook FC Utrecht betrokken is bij het aanwijzen van verdachten laat de politie in het midden.

De vijf tot op heden bekende verdachten werden al op de avond van het incident gearresteerd in Nijkerk. Ze zijn tussen 21 en 24 jaar en komen uit Utrecht (2), Odijk, Soesterberg en Zeist. De vijf zijn op vrije voeten, na enkele dagen in hechtenis te hebben doorgebracht. De vijf wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

De politie was er niet van op de hoogte dat de groep van zelfbenoemde Utrechtsupporters naar café De Vrolijkheid kwam. De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer laat onderzoeken hoe dat kan.

Getuigen meldden dat de groep uit 50 tot 60 man bestond. Ze zouden zwaarbewapend zijn geweest en het café hebben bekogeld met stenen en een betonblok. Supporters van FC Zwolle zouden zich hebben verweerd met afgebroken stoel- en tafelpoten. Het is niet bekend of ook Zwollenaren als verdachten zijn aangemerkt.

De Vrolijkheid is een bekende ontmoetingsplek voor supporters van PEC Zwolle. PEC-directeur Van Wonderen noemt de kroeg ‘ons tweede supportershome’.

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing